Gårdsvandring med ”inspektörsglasögonen” på

Plats nära Ystad
Datum och tid 6 mars, 13:00-15:30

Vad behöver du egentligen ha koll på när det är dags för kontroll, när du hittar miljöinspektören eller kontrollanten för tvärvillkor stående på gårdsplanen?

HIR Skåne i samverkan med Ystad-Österlenregionens miljöförbund och LRF Skåne bjuder in till en lantbrukarträff där vi under lättsamma former diskuterar vad man egentligen behöver veta inför en kontroll enligt Miljöbalken.

Vi samlas på gårdsplanen, vid verkstaden, kl. 13.00. Under ett par timmar får vi både en praktisk genomgång på gården och teori på sal för att veta allt som är ”värt att veta” när det gäller miljötillsyn kopplat till lantbruk.

Efter detta och som avslutning bjuder vi på grillad korv och fika. Företaget Dreamcars stationerade på Charlottenlund kommer i anslutning till fikat öppna upp sitt garage för visning av sina klassiska amerikanska bilar. Väl värt ett besök!

Medverkande
Miljöinspektör med inriktning på kontroll av lantbruk från Ystad-Österlenregionens miljöförbund samt Anette Bramstorp och Anna Starck, miljörådgivare från HIR Skåne.

Tid och plats
Fredagen den 6 mars kl. 13.00-15.30 på Charlottenlunds Gård, 5 km väster om Ystad. Se karta vid anmälan i Kompass nedan. Begränsat antal platser, först till kvarn…

Anmälan
Senast den 4 mars på www.kompass.lrf.se
Kurskod: 22637

För mer information, kontakta
Anna Starck, HIR Skåne, tel. 0708-16 20 32, e-post anna.starck@hushallningssallskapet.se eller
Carina Barthel, tel. 0417-57 35 23, miljöchef Ystad Österlenregionens miljöförbund.

Välkommen!

Logotyp Lst Skåne      Logotyp_EU

Kursen är delfinansierad med EU-medel via Länsstyrelsen i Skåne