Gårdsbesök – Diversifiering och utveckling av gårdsbutiker och förädling med gården som bas

Plats Skellefteåregionen
Datum och tid 22 november, 09.30

Följ med på Gårdsbesök den 22 november! Vi hoppas att ni kan samåka i möjligaste mån, alt. att vi hyr en minibuss från Umeå-hållet, som vår matkonsulent Christian Frelsöy rattar. Vi besöker Skellefteåregionen och tittar på goda exempel på byggnader, goda företagsidéer, gott affärsmannaskap, utveckling av varumärken och äter vällagad lokalproducerad mat.

09.30 Svedjan ost har kompletterat och utvecklat sin mjölkproduktion genom framgångsrik osttillverkning

11.00 Restaurang Nygatan har en enkel filosofi med grunden i den rikedom som erbjuds i deras omgivande trakter från skog, äng, sjö och fjäll. Ett exempel på en affärsidé som gynnar de lokala livsmedelsproducenterna och som ger smakfulla upplevelser och företagets dess utmärkelser.

13.00 Järvtjärns utegrisar säljer fläsk som är förädlat från gården av frigående grisar som får utöva sitt naturliga beteende i en stressfri miljö.

14.30 Renbergsvattnets lantbruk – mjölkgård som arbetar för en diversifiering av företaget, säljer egenproducerat kött via egen gårdsbutik samt i Burträsk saluhall.

16.30 Burträsk saluhall – är en sammanslutning av lokala bönder och producenter av hantverksmat i Burträskregionen, här avsmakar vi lite produkter från våra lokala leverantörer. Saluhallen är belägen inåt landet mellan Skellefteå och Umeå.

Välkommen med din anmälan senast den 15 november till Helene Skogqvist, 0923-121 86 eller 070-343 42 54, e-post: helene.skogqvist@hushallningssallskapet.se • Uppge eventuell specialkost vid anmälan. Avgift 500 kr exkl. moms.