
Från frö till mule
Ett helhetsperspektiv på vallen
Hur lägger man upp en strategi för att få en optimal vallproduktion med ett foder som näringsförsörjer djuren och därmed minskar beroendet av inköpta fodermedel? Vi kommer att prata om näringsämnenas kretslopp i vallkedjan från marken -> växten -> djuren -> gödseln och hur man kan jobba med de olika delarna för att öka lönsamheten och minska klimatbelastningen. Vi kommer också att diskutera fördelarna med att följa upp vallproduktionen med hjälp av tolkning av foderanalys, stallgödselanalys och markkartering.
Träffen är kostnadsfri och vi bjuder på fika.
Datum och tid
Torsdag 19 juni, med torsdag 26 juni som reservdag, klockan 13-17
Plats
Restad gård, Restad 10, Hedekas.
Om Restad mjölk och kött
Joel Pettersson bedriver ett framgångsrikt familjejordbruk med mjölk- och nötköttsproduktion tillsammans med sin farbror och sin kusin. Joel är känd för sitt skickliga djuröga och jobbar mycket med att förbättra näringsvärdet i vallfodret, med vallfröblandningar och prognosprov. Gården har mjölkproduktion med ungefär 100 mjölkande kor samt dikoproduktion.
Anmälan
Anmäl dig senast 17 juni till växtodlingsrådgivare Sara Eitrem på telefon 0721-470561 sara.eitrem@hushallningssallskapet.se.
Aktiviteten är delfinansierad med EU-medel via Greppa Näringen och Länsstyrelsen i Västra Götalands län.