Från fält till foderbord – för nötköttsproducenter del 1

Plats Datorgatan 5 Huskvarna
Datum och tid 3 november, 18.30

Nu kör vi igång en kursserie där vi tar upp momenten som sker från jorden till ett färdigt foder på foderbordet till djuren. Kurserna har fokus på helheten inom dikor/ nötköttsproduktionen. Den vänder sig till dig med dikor/nötköttsproduktion och som har en del erfarenhet av produktionen men alla är givetvis välkomna!

Kursledare är Hanna Sjöholm, Andreas Svensson och Birgit Fag från Hushållningssällskapet. Alla träffarna sker på Hushållningssällskapets kontor i Huskvarna.

Vid detta tillfälle fokuserar vi på växtnäring, markkartering och hur använder vi stallgödseln mest effektivt. Hur gödslar man sin vall rätt? Vad säger en markkartering och hur ska man tolka svaren? Vilket behov av växtnäring har vallen och spannmålen?

Var: Hushållningssällskapets kontor  Datorgatan 5 Huskvarna
Kostnad: Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:31 okt 2022 till Andreas Svensson 0708-29 09 71, andreas.svensson@hushallningssallskapet.se
eller växeln 036-39 88 70, ann-christin.karlsson@hushallningssallskapet.se