Den grönare svenska maten – Framtidens grödor med baljväxter och spannmål i fokus

Plats Webbinarie; Teams
Datum och tid 19 november, 13.00-16.00

Den grönare svenska maten
Del 2 – målgrupp storhushåll och restaurang

Framtidens grödor med baljväxter och spannmål i fokus

Välkommen på webbinarium!

Sverige har förutsättningar att producera vegetabiliska grödor med stor och intressant mångfald, smak- och näringsmässigt!

Vi presenterar i detta webbinarium traditionella och nya grödor med fokus på baljväxter och fullkornsprodukter; hur de smakar, kan tillagas och vilka mervärden de har – för smak, hälsa och miljö.

Lär känna de nya och traditionella svenska gröna råvarorna, t ex sötlupin, olika linser, quinoa, gröna åkerbönor, speltvete, havreris och kvarngryn m fl.
Att servera mer växtbaserad mat är både spännande och utvecklande. De offentliga kökens och restaurangernas menyer kan inspirera och visa vägen till den goda grönare maten och på så sätt bidra till hållbar utveckling, hälsa och ökad självförsörjningsgrad.

Tid: tors 19 nov 2020 kl 13-16
Plats: webbinarium som sänds via länk på Teams
Kursavgift: 200 kr (inkl moms)

Anmälan och betalning senast 12 november:
Betalning i första hand via swish nr 1230289090 Hushållningssällskapet Västra.
Skriv texten: “Grönare mat 19 nov”  inkl ditt “för-och efternamn”
(kvitto skickas via mail)
eller via faktura.
Anmälningsformulär och betalningsinformationen hittar du i slutat av sidan.

När betalning är genomförd och registrerad skickas en länk som används för att ansluta sig till webbinariet. Mail med denna länk skickas till anmäld mailadress ett par dagar före kursdagen.
Efteranmälningar kan eventuellt accepteras om betalningen kan registreras direkt via swish.

Vi återkommer till alla anmälda med mera information om hur webbinariet går till.

Program

  • Inledning och presentation av Framtidens Grödor
  • Måltider för framtiden – svenska ”nya” grödor och produkter med potential, Cecilia Sassa Corin matkonsult, och Marie Hanson hortonom, Hushållningssällskapet Västra
  • Svenska kulturspannmål med mervärden – Niclas Dagman, Föreningen Allkorn
  • Klimatsmarta matgryner från lokala bönder – Otto Andersson/Staffan Pehrson produktutvecklare från Fazer Kvarn (Frebaco)
  • Framtidens mattallrik med baljväxter och fröer från Sverige. Gunnar Backman, Nordisk Råvara.
  • Goda gröna exempel från våra offentliga kök– Elin Backlund, Måltids Sverige

 

Programmet, med reservation för mindre förändringar

För mer information kontakta
Cecilia Sassa Corin, Hushållningssällskapet Västra, 0521-72 55 61, cecilia.corin@hushallningssallskapet.se
Marie Hanson, Hushållningssällskapet Västra, 0521-72 55 25, marie.hanson@hushallningssallskapet.se

 

Anmäl dig här och välj betalningssätt:
Med fördel görs anmälan och betalning vid samma tillfälle.
Betalning i första hand via swish.
Swish: 1230289090 Skriv text: “Grönare mat 19 nov” inkl ditt namn (kvitto skickas via mail)

Mail med länk, för anslutning till webbinariet, skickas till anmäld mailadress ett par dagar före kursdagen.
Anmälan och betalning senast 12 nov
Efteranmälningar kan eventuellt accepteras om betalningen kan registreras direkt via swish.

Ser du ingen bekräftelsemail se i Skräpposten

  • Anmälan; Grönare mat 2020-11-19

    Swish: 1230289090 Skriv text: "grönare mat 201119" inkl "Namn" i meddelanderutan (kvitto skickas via mail)
  • Adressuppgifter, Faktura

Seminariet ingår i projektet Framtidens Grödor som finansieras av landsbygdsprogrammet 2014–2020 med pengar från europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling. Projektet kommer pågå till och med våren 2021 och är ett samarbete mellan Hushållningssällskapen Västra, Gotland och Jönköping. Projektägare är Hushållningssällskapens Förbund.
Medfinansiär är Stiftelsen C R Prytz Donation, Sparbanksstiftelsen Alfa och Swedbank.
 

 

– – – – –          – – – – – –

Del 1 – Den grönare svenska maten – målgrupp odlare
Att odla framtidens grödor – grönare svensk mat

Tid: tors 12 nov 2020 kl 13-16
Plats: webbinarium
Anmälan och information: se 12 nov 2020 i Kalendern »