Evenemang

Föreläsning – specialsök med hund på Gamlebygymnasiet

Hushållningssällskapet Kalmar Kronoberg Blekinge bjuder in eleverna vid våra naturbruksgymnasium och ungdomsmedlemmar till ungdomsaktiviteter under våren 2024.

När används specialsök? Vilka egenskaper behövs hos hunden?

Teori och praktiska övningar med Göte Karlsson, lärare i hundtjänst, och Bernt-Gunnar Carlsson, instruktör och expertrådgivare specialsök, tidigare enhetschef vid polisens hundenhet. Göte och Bernt-Gunnar har många års erfarenhet av hunddressyr och specialsök och håller bland annat utbildningar inom Försvarsmakten, Polisen och Svenska Brukshundsklubben.

När en hund väl har lärt sig att söka efter dofter går det att träna upp den för en speciell inriktning, som att söka efter kantareller, tryffel eller vägglöss. Det finns också tjänstehundar som söker efter narkotika, vapen, brand, avlidna eller sperma. Bredden är mycket stor när det gäller att söka efter dofter för våra fyrbenta vänner. Denna träff ger en första introduktion till hur man arbetar med och tränar specialsök.

Det finns möjlighet för upp till fem deltagare per tillfälle att ta med sig egen hund för praktisk övning och bedömning. Uppge i anmälan om du vill ta med dig din hund så återkommer vi med information efter sista anmälningsdag som är två veckor innan respektive tillfälle.

Föreläsningen är öppen för övriga medlemmar i mån av plats.

Här hittar du hela inbjudan som pdf.

Vid frågor hör av dig till medlemsansvarig

Pernilla Kåreberg, tel 0766-111742, eller epost pernilla.kareberg@hushallningssallskapet.se