Förebyggande åtgärder mot vargangrepp på tamboskap

Plats Hörby
Datum och tid 6 april, 9-12
Arrangör HIR Skåne

Skåne har fått sitt första vargrevir och det har fötts en kull valpar samtidigt som det regelbundet förekommer vandringsvargar runt om i länet. Vad kan man som djurhållare vidta för förebyggande åtgärder för att skydda sina betesdjur mot vargangrepp?

Vad vet vi om det skånska reviret? Är boskapsvaktande hundar en möjlighet? Vilka är erfarenheterna från resten av Sverige och internationellt? Vad händer om man får ett angrepp? Detta och mycket mer kommer att behandlas under kursen där rovdjursexperter från Viltskadecenter och Länsstyrelsen medverkar.

Datum och tid: 6 april kl. 9-12.

Plats: Skånesemin i Hörby (Råbyvägen 2003)

Kostnad: Kostnadsfritt.

Kontakt: Jonas Ivarson, tel. 0701-47 80 52, jonas.ivarson@hushallningssallskapet.se

Anmälan

Anmäl dig senast den 4 april genom att fylla i dina uppgifter nedan. Klicka på Skicka för att slutföra din anmälan.
  • ÅÅMMDD-XXXX
  • Gatuadress, postnr och postort
    Vi behöver spara och behandla personuppgifter om dig, så som namn, personnummer och kontaktuppgifter. Syftet med en sådan behandling är att kunna skicka uppdateringar och information om kursen, men lämnas även vidare till Länsstyrelsen och Jordbruksverket vid redovisning av aktiviteten. Du har rätt att kontakta oss om du vill ha information om de uppgifter vi har om dig, för att begära rättelse, överföring eller för att begära att vi begränsar behandlingen, för att göra invändningar eller begära radering av dina uppgifter. Detta gör du enklast genom att kontakta hirskane@hushallningssallskapet.se