Svartvinbärsvin, vårt svar på en god Bordeaux?

Plats Öjebyn
Datum och tid 10 november, 09.30-15.00

Är du bärodlare, blivande odlare, nyfiken på vidareförädling av frukt och bär eller entreprenör som planerar för framtiden? Oavsett vilket - välkommen till en dag i Bärrikets värld! Vi diskuterar förutsättningar, vinmakeri och andra förädlingsmöjligheter samt framtidsvisioner.

Tisdag 10 november, kl. 09.30-15.00, Försöksgården i Öjebyn (Patrons Allé 10)

 

09.30 Kaffe

10.00 Välkommen till Öjebyn Agro Park samt inledning på dagen

10.15 Framgångsfaktorer för en skicklig vinmakare
Jens Skovgaard-Pedersen, prisbelönt vinmakare med stor erfarenhet av fruktvinsmakeri på Cold Hand Winery, Danmark, berättar sin ”success story”, dvs sin väg till att bli en framgångsrik vinmakare, inklusive fallgropar att akta sig för på vägen.

12.00 Lunch

13.00 Marknadsanalys – vad vill marknaden ha?
Thomas Wredler, konsult på Octopus group, Stockholm/Nice, ger sin syn på vad marknaden efterfrågar vad gäller förädlade bär i allmänhet och svarta vinbär i synnerhet.

13.30 Vinmakeri baserat på svarta vinbär
Patrik Grahn, iWines Consulting AB, sommelier och specialist på smaker berättar om svartvinbärsvin som vin. Vad kännetecknar ett bra svartvinbärsvin?

14.15 Svarta vinbär – midnattssolens och Bärrikets vindruvor?
Visioner och öppna diskussioner om idéer kring bärodling och dess möjligheter. Hur går vi vidare för att utveckla ett långsiktigt och hållbart företagande inom frukt-och bärodling? Inklusive kaffe.

15.00 Avslut

 

Anmälan till:
Veronica Landström, 0920-244 181 eller via e-post: veronica.landstrom@hushallningssallskapet.se

Avgift
200 kr exkl. moms (inkl lunch och kaffe)

För mer information:
Sara Byström, 070-107 66 87 eller via e-post sara.bystrom@hushallningssallskapet.se