För att nå lönsamhet, upprätthålla god välfärd inom djurproduktionen och minimera klimatpåverkan gäller det att ha koll på foderkedjan, från odling till utfodring. Varken överutfodring eller underutfodring är önskvärt.
Vi bjuder därför in till en kurs där vi pratar om hur viktigt det är med fodret i diko-produktionen, hur vi ska utfodra och vilka sjukdomar som är relaterade till foder och utfodring.
För att få en bra bredd på diskussionen och försöka visa på hur allt hänger ihop deltar tre föreläsare; en veterinär, en foderrådgivare, samt en växtodlingsrådgivare.
Kursprogram:
09.30 | Kaffe och information om
Greppa Näringen |
10.00 | Frisk & Sund – inte rund |
Utfodring | |
Hullbedömning | |
Problem med:
· Överutfodring · Underutfodring |
|
Ca 12.00 | Lunch på Skepparslövs GK |
· Vatten
· mineraler |
|
Betesstrategier | |
Ca 14.45 | Kaffe |
15.00 | Att tänka på med baljväxter och minskad kvävegödsling |
15.30 | Avslut |
Tid och plats
Tid: Den 14 december, klockan 09.30 – 15.30
Var: Helgehallen, Hushållningssällskapet Helgegården i Skepparslöv
Kursen kostar 200 kr, då ingår lunch och kaffe med fika på både förmiddag och eftermiddag.
Har du frågor, kontakta:
Henrik Gertzell
010-4762284
henrik.gertzell@hushallningssallskapet.se