Fältvandring på Ulvhults Säteri, Hjo

Plats 19:00
Datum och tid 2 juli
Arrangör Skaraborgs Vallförening

Skaraborgs Vallförening ordnar fältvandring på Ulvhults Säteri, där man årligen odlar upptill 200 hektar vall och 100 hektar majs.

Kostallar från 2009 med plats för 500 mjölkkor med fullfoderutfodring och odling av 160-200 ha vall och 70-100 ha majs samt lucern i renbestånd och odling av rörflen på blöta marker. Samverkar om växtodlingen med Ekhammar som odlar spannmål i växtföljden.

Carina Lagerstedt berättar om Mjölk 2025, en analys som är gjord av Macklean strategiutveckling (ett av LRFs dotterföretag) tillsammans med handel, banker, foderföretag och en grupp på 10 mjölkbönder (mestadels yngre).

Niklas Ingvarsson produktchef utsäde & frö på Svenska Foder pratar om deras majssorter samt om vilka strategier och utmaningar Svenska Foder har när man komponerar ihop vallfröblandningarna.

Skaraborgs vallförening arrangerar fältvandringarna tillsammans med nedanstående företagare. Medtag egen kaffe, tilltugg & dricka så bjuder vi på korv!

Anmälan och frågor

Anmälan senast 1 juli på mail eller sms till Sofia Kämpe 0733-10 78 69
eller sofia.kampe@agrovast.se

 

Skaraborgs vallförening arrangerar fältvandringarna tillsammans med Agroväst, Nötkreaturstiftelsen Skaraborg, Växa och Hushållningssällskapet Skaraborg.