Fältvandring på Glyttinge

Plats Glyttinge (se vägbeskrivning i texten)
Datum och tid 1 juni, 12:00
Arrangör Hushållningssällskapet Östergötland

Välkommen att ta del av kunskap i fält! Vi bjuder traditionsenligt in till fältvandring på Glyttinge. I år börjar vi redan vid lunch och bjuder på hamburgare direkt från grillen. Efter en tur ute i fält samlas vi och avrundar eftermiddagen med fika.

Följande ämnen kommer vi diskutera i fält:

Utnyttja kvävet
Utöver rådgivare från Hushållningssällskapet kommer Pernilla Kvarmo och Johan Malgeryd från Jordbruksverket berättar om hur kväveupptaget sett ut hittills under säsongen och om vilka verktyg vi har för att få en så hög kväveeffektivitet som möjligt i våra grödor, något som alltid varit viktigt, men om möjligt är ännu viktigare i år!

 

Växtskyddsnytt
Alf Djurberg från Växtskyddscentralen berättar om insekts- och svampläget i fält. Vilka behandlingar ger ekonomiskt utbyte, och hur gör vi dem bäst?

 

Låt Östergötland blomma
Niclas Malm, gårdsmästare Klostergården, och Louice Lejon, växtodlingsrådgivare, visar de åtgärder som gjorts på Glyttinge för att effektivisera jordbruket samtidigt som den biologiska mångfalden gynnas.

 

Alla hälsas varmt välkomna, ingen anmälan krävs!

Hälsningar Hushållningssällskapet Östergötland

 

Hitta till Glyttinge;

Adressen till platsen är Glyttinge Östergård 2, 585 99 Linköping, och ligger utmed Nya Ledbergsvägen, mellan väg 34 och Skäggetorp.

 

Har du frågor om evenemanget? Kontakta Johan Hedestad, vd, på 0708-29 47 07

 

 

Aktiviteten är delfinansierad genom landsbygdsprogrammet