Fältvandring om grönsaksodling

Plats Örsundsbro
Datum och tid 18 september, 12.00-14.30

 

Välkommen på fältvandring hos Resta Gård, 7 km nordväst om Örsundsbro i Nysätra. Resta Gård www.restagard.se drivs ekologiskt med etisk djurhållning och bevarande av hotade lantbruksraser och gamla sorters grönsaker i fokus av olika sorters sallat, lök, kål, bönor, potatis, jordärtskockor och inte minst kronärtskockor.

Vi diskuterar både odling och odlingsekonomi i fältodlade grönsakskulturer. Vi tar också upp växtskyddsfrågor och hur man kan använda sig av integrerad bekämpning och olika prognosmetoder för jordbundna patogener.  Vår gårdsvärd Elisiv delar med sig om sina erfarenheter av att starta upp en verksamhet med grönsaksodling.

Med på träffen är grönsaksrådgivare Dennis Grönroos från Hushållningssällskapet på Åland och Milena Jasarevic, växtodlingsrådgivare på Hushållningssällskapet i Uppsala.

Tid & plats: 2017-09-18   kl. 12.00-14.30, Nysätra, Resta Gård 12, Örsundsbro.

Anmälan och frågor: Senast den 13 september till milena.jasarevic@hushallningssallskapet.se eller på telefon: 018-56 04 25; 070-640 85 75

Program: Vi samlas på gårdsplanen i Nysätra. Vi tittar på odlingar av kål, bönor, potatis, tomater squash, gurka, sallad, sparris m.m. Hushållningssällskapet bjuder på kaffe och smörgås.

Vägbeskrivning: Resta gård ligger 7 km utanför Örsundsbro, mellan Enköping och Uppsala. Se karta på www.restagard.se

Avgift: Träffen är kostnadsfri för deltagarna och finansieras av Landsbygdsprogrammet för Sverige 2017-2020 via Länsstyrelsen i Uppsala län
Hjärtligt välkomna!

Milena Vrhovac Jasarevic
Hushållningssällskapet