Fältvandring om grönsaksodling

Plats Fjärdhundra
Datum och tid 24 september, 13.00-16.00

Hushållningssällskapet bjuder in till en fältvandring om grönsaksodling på Mälby Trädgård

När: Måndagen den 24 september 2018, kl. 13.00-16.00.

Var: Mälby Trädgård på adress Frösthult-mälby 3, 749 71 Fjärdhundra, se vägbeskrivning nedan.

Vad: Grönsaksodling med fokus på att optimera odlingen på en liten yta. Diversifiering av grödor och ett jämt flöde av skördeprodukter till försäljning samt olika försäljningskanaler.

Program:

  • 13.00  Samlas vi vid Mälby Trädgård och Per Johanssons grönsaksodlingar för en kopp kaffe eller te och mingel.
  • Ca 13.30  Drar vi igång fältvandringen med en presentationsrunda där vår gårdsvärd Per introducerar sin nuvarande verksamhet och historiskt hur grönsaksodlingarna sett ut. Titta gärna på hans hemsida: http://malbytradgard.se/
  • Vi går en runda och tittar på odlingarna av grönkål, mangold, störbönor, rödbetor, morötter, sallad, snittblommor, färska kryddor mm. Vi diskuterar kring Pers odlingsstrategier för grönsaker och snittblommor till Bondens Marknad samt bisysslan Biodling som är en del av hans verksamhet.
  • Ca kl. 16 avrundar vi fältvandringen.

Från Hushållningssällskapet medverkar växtodlingsrådgivarna Milena Vrhovac Jasarevic och Christina Hultman.

Anmälan senast den 18 september och eventuella frågor till Christina Hultman, christina.hultman@hushallningssallskapet.se eller på tel. 070-562 02 12.

Träffen är kostnadsfri för deltagarna och finansieras av Landsbygdsprogrammet för Sverige 2015-2020 via Länsstyrelsen i Uppsala län.

Vägbeskrivning: Mälby Trädgård ligger 15 km nordväst om Enköping, längs väg 70. Sväng av vid avfart Siggesta/Fröshult k:a och ta sedan första lilla vägen till vänster och där ligger Mälby Trädgård.

Hjärtligt välkomna!

Christina Hultman & Milena Vrhovac Jasarevic
Hushållningssällskapet