Fältvandring integrerad bekämpning av renkavle i praktiken

Plats Bjuv
Datum och tid 2 juni, 13.00-16.00
Arrangör HIR Skåne

Renkavle är ett problemogräs som är på frammarsch i Skåne. Under senare år har dessutom resistens påträffats i allt fler skånska populationer.

Det är avgörande att satsa på en bekämpningsstrategi som har helheten i fokus. Integrerad bekämpning med olika åtgärder behövs för att förebygga resistensutveckling och för att avlasta kemin.

På den här fältvandringen kommer vi att besöka intressanta fält. Vi kommer att informera och att diskutera hur och när både odlingstekniska åtgärder och kemisk bekämpning kan utföras för att lyckas i kampen mot renkavle. För att vi kan klara oss framöver behövs strategiskt tänkande, rätt verktyg, fingertoppskänsla och bra tajming. Verktygslådan är större än du tror.

Välkommen på fältvandring integrerad bekämpning av renkavle i praktiken

den 2 juni kl. 13-16.

Marcus Willert (HIR Skåne), Hilding Tornerhjelm (HIR Skåne) och Iris Feuerhahn (ogräsrådgivare Jordbruksverket, Växtskyddscentralen Landskrona) medverkar.

Plats: Nordvästra Skåne

Datum och tid: Torsdag 2 juni 2022, kl. 13-16

Plats: Samling kl 13:00 på Lydinge gård, Lydinge gårdsväg 23, 26790 BJUV

Sista anmälningsdag: 31 maj 2022.
Anmälan behövs. OBS! Begränsat antal platser. Du anmäler dig nedan. Klicka på skicka för att slutföra din anmälan.

Har du frågor?

Kontakta: Marcus Willert, 010-476 22 92, marcus.willert@hushallningssallskapet.se

Anmälan

Anmäl dig senast den 31 maj genom att fylla i dina uppgifter nedan. Klicka på Skicka för att slutföra din anmälan.
    Vi behöver spara och behandla personuppgifter om dig, så som namn, personnummer och kontaktuppgifter. Syftet med en sådan behandling är att kunna skicka uppdateringar och information om kursen, men lämnas även vidare till Länsstyrelsen och Jordbruksverket vid redovisning av aktiviteten. Du har rätt att kontakta oss om du vill ha information om de uppgifter vi har om dig, för att begära rättelse, överföring eller för att begära att vi begränsar behandlingen, för att göra invändningar eller begära radering av dina uppgifter. Detta gör du enklast genom att kontakta hirskane@hushallningssallskapet.se

       

Aktiviteten är delfinansierad med EU-medel via Länsstyrelsen Skåne