Fältvandring integrerad bekämpning av renkavle i praktiken

Plats Plats: Staffanstorp
Datum och tid 31 maj, 13:00-16:00
Arrangör hir skåne

Välkommen på fältvandring integrerad bekämpning av renkavle i praktiken den 31 maj kl. 13-16.

Renkavle är ett problemogräs som är på frammarsch i Skåne. Under senare år har dessutom resistens påträffats i allt fler skånska populationer. Det är avgörande att satsa på en bekämpningsstrategi som har helheten i fokus. Integrerad bekämpning med olika åtgärder behövs för att förebygga resistensutveckling och för att avlasta kemin.

På den här fältvandringen kommer vi att besöka intressanta fält. Vi kommer att informera och att diskutera hur och när både odlingstekniska åtgärder och kemisk bekämpning kan utföras för att lyckas i kampen mot renkavle.

För att vi kan klara oss framöver behövs strategiskt tänkande, rätt verktyg, fingertoppskänsla och bra tajming. Verktygslådan är större än du tror. Marcus Willert (HIR Skåne), Hilding Tornerhjelm (HIR Skåne) och Iris Feuerhahn (ogräsrådgivare Jordbruksverket, Växtskyddscentralen Landskrona) medverkar.

 

Plats: Samling 31 maj kl 13:00 hos Henrik Jönsson, Kornheddingevägen 7, 245 91 Staffanstorp

Glöm inte att komma med rena skor!

 

Sista anmälningsdag: 28 maj 2023

Anmälan behövs. OBS! Begränsat antal platser. Du anmäler dig nedan.

 

Har du frågor, kontakta:

Marcus Willert

010-476 22 92

marcus.willert@hushallningssallskapet.se

 

Välkommen!

 

   

 

            

Skåne anmälan - Fältvandring 31 maj 2023

    Vi behöver spara och behandla personuppgifter om dig, så som namn, personnummer och kontaktuppgifter. Syftet med en sådan behandling är att kunna skicka uppdateringar och information om kursen, men lämnas även vidare till Länsstyrelsen och Jordbruksverket vid redovisning av aktiviteten. Du har rätt att kontakta oss om du vill ha information om de uppgifter vi har om dig, för att begära rättelse, överföring eller för att begära att vi begränsar behandlingen, för att göra invändningar eller begära radering av dina uppgifter. Detta gör du enklast genom att kontakta hirskane@hushallningssallskapet.se