Fältvandring i Drosophila suzukiis spår

Plats Hallongården, Trelleborg
Datum och tid 30 augusti, 13-16
Arrangör Tillväxt Trädgård, HIR Skåne m fl.

Foto: Paul Becher.

Skadegöraren Drosophila suzukii väntas öka i betydelse. I en serie fältvandringar diskuterar vi risker och användbara åtgärder på tre exempelgårdar där flugan finns.

Fältvandringsserien är en gyllene möjlighet att diskutera hur flugan kan hanteras i praktiken. Aktuella datum för fältvandringarna är 10 maj, 30 aug. och 6 okt.

Ladda ner programmet som pdf här

Hallongården 30 augusti kl. 13-16

Hallongården odlar främst hallon i tunnel. På friland finns blåbär, björnbär, krusbär och vinbär i mindre skala. Vi diskuterar sommarens erfarenheter av flugan i form av fällfångster och bärskador. Expertis från utlandet kommer att bjudas in, och kan förhoppningsvis delta, för att dela sina erfarenheter.

Adress: Bodarpsvägen 144, 231 94 Trelleborg. http://www.hallongarden.com/

Bröderna Sibbesson 6 oktober kl. 13-16

Företaget Bröderna Sibbesson odlar hallon på friland och i tunnel, samt jordgubbar på friland. Vi diskuterar sommarens och höstens erfarenheter av flugan i form av fällfångster och bärskador. Hur går det att hålla undan flugan en hel säsong?

Adress: Lillesjövägen 51, 295 94 Näsum. http://www.sibbesson.se/

Anmälan senast en vecka innan respektive fältvandring

Kontakta Victoria Tönnberg på victoria.tonnberg@hushallningssallskapet.se eller tel. 010-4762252 senast en vecka innan respektive fältvandring.
Tala om vilka fältvandringar du vill vara med på i din anmälan. Väl mött!

Fältvandringsserien finansieras av Tillväxt Trädgård och är ett samarbete mellan HIR Skåne, SLU, Jordbruksverket och LRF Trädgård.