Fältvandring Fång- och mellangrödor

Plats Bjärred med omnejd
Datum och tid 19 oktober, 13-15
Arrangör HIR Skåne, Skånes försöksringar, Hushållningssällskapet Skåne

I den nya CAP-reformen beräknas arealstödet sjunka med ca 25 procent medan fång- och mellangrödor få större utrymme. Det innebär att fler kommer så dessa grödor - men när, hur och vad ska man så? Alternativen är många.

Välkommen på fältvandring tisdagen den 19 oktober kl. 13-15

På fältvandringen börjar vi titta på Skånes försöksringars demo-odling på Högs Boställe. Här finns olika blandningar både insådda i höstveten på våren och sådda efter skörden. Vi fortsätter sedan till Stävie Hage och deras kraftigt utvecklade oljerättika. Fältvandringen avslutas i det engelska rajgräset som är sått som fånggröda på Laxmans Åkarp. Marcus Willert på HIR Skåne, som är mycket kunnig inom området, kommer att guida oss och diskutera arter/blandningar och olika etableringsmetoder.

Plats

Samling i maskinhallen på Höjs Boställe (Ellbovägen 140-26, se skyltar Boställets Lin).

Anmälan

Anmäl dig senast den 18 oktober genom att fylla i dina uppgifter nedan. Klicka på Skicka för att slutföra din anmälan.
    Vi behöver spara och behandla personuppgifter om dig, så som namn, personnummer och kontaktuppgifter. Syftet med en sådan behandling är att kunna skicka uppdateringar och information om kursen, men lämnas även vidare till Länsstyrelsen och Jordbruksverket vid redovisning av aktiviteten. Du har rätt att kontakta oss om du vill ha information om de uppgifter vi har om dig, för att begära rättelse, överföring eller för att begära att vi begränsar behandlingen, för att göra invändningar eller begära radering av dina uppgifter. Detta gör du enklast genom att kontakta hirskane@hushallningssallskapet.se