Fältvandring på Dingle Lantbruk

Plats Dingle
Datum och tid 9 augusti, 17.00 - 20.00
Arrangör Hushållningssällskapet Västra

Välkommen på fältvandring på Dingle Lantbruk!

Här bedrivs KRAV-certifierad produktion av grönsaker, spannmål, vall. Vi kommer att få en rundvisning i gårdens grönsaksodling och höra om gårdens försäljning till kommuner i närheten och i  gårdsbutik.

När: 9 augusti
Tid: 17.00-20:00
Plats: Dingle Lantbruk, Kustvägen, 45565 Dingle  >>>Vägbeskrivning

Anmälan senast 7 augusti via formuläret: https://forms.office.com/e/f9gk2FRuLY 

Kostnad: Fältvandringen är kostnadsfri

Ta med egen fikakorg!

Kontakt: Ida Mackegård, Hushållningssällskapet Västra Telefon 0521-725541,  SMS 0706839175, ida.mackegard@hushallningssallskapet.se

Inbjudan i pdf (skriv ut) »

 

Kort info om Dingle Lantbruk

Frilandsodlingen
I år odlas i huvudsak potatis, vitkål, rödbetor, morötter och majs som mestadels säljs på kontrakt till kommuner i närheten. Gården har även zucchini, kålrot, kålrabbi, broccoli, jordärtskocka och solrosor.  Det arbetas ständigt på att förbättra och införskaffa specialmaskiner som kan underlätta producerandet av mer grönsaker. Främst genom att köpa äldre maskiner som fungerar och renovera och anpassa dom till den egna verksamheten. 

Växthus
På Dingle lantbruk finns ett enklare litet bågväxthus som är ungefär 30 kvadratmeter stort. Växthuset används för att dra upp främst vitkålsplantor för utplantering på frilandet.
Gården drar fram ca 4000 vitkålsplantor per år. Efter plantuppdragningen planterades i år gurka, chili och paprika i bågväxthuset.

Gårdens övriga produktion
Förutom grönsaker har gården även dikoproduktion och fårproduktion. På gården odlas 70 – 80 hektar vall per år och även 40 – 60 hektar spannmål/baljväxter per år, främst havre, vete och åkerbönor.  All produktion är ekologisk.

Fältvandringen finansieras av Europeiska fonden för landsbygdsutveckling.