Fältträff: Etablera vall på hösten

Plats Hägerstad Löneboställe 1
Datum och tid 5 oktober, 09:30-12:00
Arrangör Hushållningssällskapet Östergötland och Länsstyrelsen i Östergötland

Träffen riktar sig till dig som etablerar vall, men vi kommer även diskutera andra strategier för att klimatanpassa din odling och säkra fodertillgång.

Ett förändrat klimat med tuffare försommartorka gör att den traditionella vallinsådden på våren blir svårare att lyckas med. Samtidigt blir vintrarna mildare vilket kan vara gynnsam för övervintra späda baljväxter. Nyare fältförsök har tittat på höstinsådda vallar och det kan vara en god idé för att få till bra vallar framöver.

Under träffen kommer också andra strategier diskuteras för att kunna hantera och anpassa odlingen inför en allt mer varierat klimat.

Deltar gör Anders Bergstrand, växtodlingsrådgivare på Hushållningssällskapet Östergötland. Vi kommer vara hos Familjen Wolf i Hägerstad, Rimforsa, som etablerat vall på hösten 2022.

Träffen är kostnadsfri och finansieras genom Greppa Näringen. Vi bjuder på fika!

Vi behöver din anmälan, då träffen finansieras genom landsbygdsprogrammet. Anmäl dig senast 3 oktober i formuläret nedan. En anmälan per deltagare.

    Vi behöver spara och behandla personuppgifter om dig, så som namn och personnummer. Syftet med en sådan behandling är för att kunna redovisa uppgifterna för Länsstyrelsen i Östergötland för att få aktiviteten subventionerad. Du har rätt att kontakta oss om du vill ha ut information om de uppgifter vi har om dig, för att begära rättelse, överföring eller för att begära att vi begränsar behandlingen, för att göra invändningar eller begära radering av dina uppgifter. Vid evenemangen förekommer fotografering som kan komma att användas i framtida marknadsföring, samt för kommunicering på hemsida och i sociala medier. Kontakta personal på plats eller angiven kontaktperson innan evenemanget om du ej önskar vara med på bild.