Fältkurs

Plats Kvidinge
Datum och tid 24 maj, 15.00
Arrangör HIR Skåne

Välkommen på fältkurs onsdagen den 24 maj kl. 15.00 hos Magnus Bengtsson på Körslätts Gård.

På Körslätt har Magnus Bengtsson i många år kombinerat ekologisk växtodling med legokörning och försäljning av maskiner för ekoodling. De senaste åren har fokus flyttats något mot hantering av lupiner. Han har byggt upp en mindre anläggning där han rensar och skalar lupiner till humankonsumtion.

Vi träffas hemma på gården Körslätt, Kvidinge och tar oss ut i fält där vi tittar på bland annat gråärter, lupiner, quinoa och solrosor. Därefter finns möjlighet att titta på anläggningen för rensning och skalning.

Vi avslutar med korvgrillning med produkter från Bjärhus i Klippan!

Har du frågor om kursen kontakta per.modig@hushallningssallskapet.se

Anmälan senast 22 maj via formuläret.

Varmt välkommen!

Anmälan

Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter nedan. Klicka på Skicka för att slutföra din anmälan.
  • ÅÅÅÅMMDD-XXXX
    Vi behöver spara och behandla personuppgifter om dig, så som namn, personnummer och kontaktuppgifter. Syftet med en sådan behandling är att kunna skicka uppdateringar och information om kursen, men lämnas även vidare till Länsstyrelsen och Jordbruksverket vid redovisning av aktiviteten. Du har rätt att kontakta oss om du vill ha information om de uppgifter vi har om dig, för att begära rättelse, överföring eller för att begära att vi begränsar behandlingen, för att göra invändningar eller begära radering av dina uppgifter. Detta gör du enklast genom att kontakta hirskane@hushallningssallskapet.se