Diversifiering och utveckling av gårdsbutiker och förädling med gården som bas

Plats Granö Beckasin
Datum och tid 24 oktober, 09.30-15.30

Boka in 24 oktober i kalendern för nästa utbildningstillfälle i projektet Diversifiering och utveckling av gårdsbutiker och förädling med gården som bas.

Program

09.30 Kaffe och smörgås

Att tänka på när du bygger gårdsbutik, slakteri, förädlingslokal?
Utveckling av byggnader; livsmedelslagstiftning, underlag och kalkyler. Vilka regler som gäller för att bygga någon form av anläggning för sin verksamhet. Goda exempel, arkitektur som en del i varumärket samt vilka lagar och regler som man omfattas av då man jobbar med livsmedel. Vilka krav ställs på den som hanterar livsmedel och är livsmedelsföretagare. Myndighetens roll och kontroll av olika verksamheter i leden av produktion från primärprocent till färdig produkt för konsumtion.
Martina Westlund, Byggnadsrådgivare/Agronom, Hushållningssällskapet/HS Konsult AB

Att utveckla det närodlade! Försäljning av grönsaker och potatis i norra Sverige
Magnus Conradzon, Grönsaksfabriken

12.00 Lunch – Granö Beckasin
Varmt välkomna till Granö Beckasins matsal. I restaurangen serveras lokala specialiteter med utsikt över Umeälven. All mat lagas från grunden av lokalproducerade och ekologiska råvaror såsom exempelvis älgkött från vårt eget viltvårdsområde.

Utveckling av varumärken, så gjorde vi!
M Bergmans Fisk har tilldelats nio stycken guld under SM i Mathantverk 2008, 2009, 2011, 2012 och 2015. 2013 och 2015, 2016 blev det även silver.
Martin Bergman, Bergmans fisk i Vilhelmina

Upphandling i praktiken!
Går det att upphandla från alla producenter? Hur ser tillagningsmöjligheterna ut hos kunden? Upphandlingsprocessen, upplevs idag ofta som hinder, för att mathantverksprodukter ska få plats på tallriken.
Theresa Hägglund Upphandlingschef, Bodens kommun

Öre Gårdsbageri
Ett hantverksbageri som bakar ekologiska surdegsbröd som innehåller
stenmalet svenskt mjöl, smaksatta med ex fröer eller frukt
Sara Werner

~15.30 Avslut med kaffe

Program som PDF

ANMÄLAN
Avgift 500 kr exkl. moms.

Anmälan senast den 10 oktober till Helene Skogqvist tel. 0923-121 86 eller 070-343 42 54, e-post: helene.skogqvist@hushallningssallskapet.se

Uppge eventuell specialkost vid anmälan.