Demodag drönare

Plats Lilla Böslid, Eldsberga
Datum och tid 13 september, 10-17
Arrangör Hushållningssällskapet Halland och projektet VILL(T)SAM

Demodag drönare

Genomförs inom projektet VILL(T)SAM

 

Datum: 13 september 2023
Tid: Kl. 10-17
Plats: Lilla Böslid, Eldsberga, Halmstad

 

Program

Uppvisning – avancerad drönarflygning

Kl. 10.00 och 14.00

Jonas Åberg svensk mästare i drönarflygning. Uppvisning av hur avancerat drönare kan flygas och hur man tävlar i drönarflygning.

 

VILL(T)SAM – drönare som hjälpmedel för att förebygga och dokumentera viltskador

Kl. 11.15

I projektet VILL(T)SAM utvecklas produkter och tjänster där drönare används för att skrämma bort djur från växande gröda. Ni får se hur drönaren används i praktiken och på ett seminarium få fördjupade kunskaper om hur drönarlösningen ser ut idag och vad den kan erbjuda om något år.

Flox robotics AB är ett företag som utvecklar nya sätt att skydda gröda och undvika kollisioner med vilda djur, med stöd av drönare. HH Innovation AB bidrar med forskningskompetens inom vilt, AI och drönare.

 

Forskning och erfarenhet av drönare i växtförädling

Kl. 13.00

Aakash Chawade, universitetslektor vid Institutionen för växtförädling på SLU

Ta del av forskning och beprövad erfarenhet gällande användning av drönare i växtförädlingen. Hur kan drönare användas för att undersöka växter och samla in data? Vad används drönare till idag i lantbruket och hur ser framtiden ut?

 

Hur kan man använda drönaren på riktigt?

Hela dagen kl. 10-17

Kom och se hur drönare kan användas praktiskt inom lantbruket idag. Genom flyguppvisning av drönaren och i samtal med företagen, får ni ta del av erfarenheter kring gödsling (även skogsgödsling), mellangrödsinsådder i växande gröda, Sluxx spridning i framtiden, erfarenheter med sprutning (hittills bara med vatten) i fält, multispectralkameror, samt många andra nyheter som är på gång.

Scandinavian Farmers AB, VÄXTAB och Spraydrone AB är tre företag som samarbetar för att utveckla drönare som verktyg inom lantbruk och skogsbruk.

 

Prova att själv flyga drönare!

Hela dagen kl. 10-17

Här får du ta del av några av de senaste drönarprodukterna som alla kan flyga. En drönare för varje lantbrukare.

Hushållningssällskapet Halland erbjuder kurser för lantbrukare som innehåller både teori och praktiskt handhavande. Hushållningssällskapet Halland deltar även i utvecklingen av drönare för lantbruket.

 

 

Demodag drönare arrangeras av projektet VILL(T)SAM i samband med Lilla Böslid demo- och mässdagar.