Bygga ligghall

Datum och tid 20 april
Arrangör HIR Skåne

Ligghallsinhysning av djur handlar om så mycket mer än att enbart bygga eller iordningställa en relativt enkel vind- och väderskyddande byggnad.

Dagen börjar med föreläsningar med bygg- och husdjursrådgivare på HIR Skåne. Vi kommer att diskutera placering och utformning av ligghallen, djurens förutsättningar för utedrift, hur man bör tänka kring utfodring, vatten, strömedel, gödselhantering med mera.

På eftermiddagen blir det studiebesök på Ekerödsrasten AB utanför Hörby som har en nybyggd ligghall för nötkreatur.

Kursen kommer i första hand att bli på plats på Ekerödsrasten (ca tid kl. 10.00-14.00). Föreläsningarna kan dock komma att bli digitala, vi anpassar oss till rådande restriktioner med anledning av covid-19. Om föreläsningarna blir digitala kommer de att hållas via Teams kl. 9.00-11.00 på förmiddagen, och vi kommer sedan att samlas på Ekerödsrasten för studiebesök vid kl. 14.00 på eftermiddagen. Tidsskillnaden är för att alla deltagare ska hinna ansluta sig till Ekerödsrasten.

Om vi kan träffas fysiskt under hela kursen ingår lunch, och då kommer det tillkomma en avgift för detta. Annars är kursen gratis. Så fort vi vet hur restriktionerna lyder den 20 april kommer ni att få uppdaterad information.

 

Varmt välkommen med din anmälan!

Välkommen på kurs den 20 april.

 

Kontakt

Har du frågor kontakta Ida Truedsson, tel. 010-476 22 24 eller ida.truedsson@hushallningssallskapet.se

Anmälan


Aktiviteten är delfinansierad med EU-medel via Länsstyrelsen i Skåne.