Plats: Welcome Hotel, Stockholm Barkarby
Preliminärt program
Torsdag 10 januari
08:30 Produktionsuppföljning med WinPig, Kerstin Annér Gård&Djurhälsan
09:30 Fika
10:00 Produktionsuppföljning med WinPig, forts.
11:00 WinPig i mobilen med PigVision Mobile, Kerstin Annér Gård&Djurhälsan
11:30 Lunch
12:30 Vad händer internationellt och handlingsplan gris etapp 2, Margareta Åberg LRF Kött
13:00 Vaccinationsstrategier och aktuellt ur veterinärt perspektiv, Gunnar Johansson Gård&Djurhälsan
13:30 Danska foderstrategier och svensk tillämpning, Gunner Sörensen, SEGES Landbrug & Fødevarer, Kerstin Sigfridsson, Lantmännen och Maria Malmström, Swedish Agro
14:30 Fika
15:00 Danska foderstrategier och svensk tillämpning, forts.
15:45 I torkans spår – Tankar från foderindustrin och marknadssituationen inom slakten
16:30 Round table – Erfarenhetsutbyte om olika case med fokus på ledarskap och rådgivarens roll i tuffa tider, Jessica Hansson Sandberg, GrisKonsult och Maria Ivarsson Schartau, HS Konsult
18:00 Avslut
19:00 Middag
Fredag 11 januari
08:00 I torkans spår – hur slår det på ekonomin? – Maria Kihlstedt
08:45 I torkans spår – Diskussion om praktiska följder – Hur har gårdarna löst bristen på strö m.m.
09:30 Fika
10:00 Proteinförsörjning på gården, nästa generations proteinråvaror och hållbar grisproduktion, Olof Månsson, Svenska foder och Magdalena Åkerfeldt, SLU
11:00 Genetikvalet- nya möjligheter, Linda Lundberg Svenska Köttföretagen
11:45 Paus
12:00 Hållbarhet ur ett bredare perspektiv, Emma Ivarsson, SLU
12:15 Framtiden för svensk grisnäring, Ingemar Olsson Sveriges Grisföretagare
12:30 Grisrådgivarna, ett nätverk för samverkan – Branschdagar till hösten igen, Anna Molander Hushållningssällskapet Norrbotten-Västerbotten
13:00 Lunch
Konferensalternativ (priser exkl. moms)
1 Konferens, kväll 9/1 till lunch 11/1 med middag och 2 nätter logi – 3000 kr
2 Konferens, morgon 10/1 till lunch 11/1 med middag och logi – 2400 kr
3 Konferens, lunch 10/1 till lunch 11/1 med middag och logi – 2200 kr
4 Torsdag 10/1 – från lunch utan middag och logi – 500 kr
5 Fredag 11/1 – från morgon till lunch – 500 kr
Anmälan
Anmälan senast måndag 10 december via denna länk. Funkar inte anmälningslänken så går det även att anmäla sig via mail till anna.molander@hushallningssallskapet.se . Ange följande uppgifter: Namn, Organisation, Telefonnummer, E-postadress, Fakturaadress, Konferens alternativ 1-5 och ev specialkost
Arrangör
Anna Molander | Hushållningssällskapet Norrbotten-Västerbotten
Verkstadsgatan 15, 904 32 UMEÅ | Telefon 090-17 88 25 | Mobil 070-188 48 25
anna.molander@hushallningssallskapet.se
Fortbildningsdagarna genomförs med hjälp av finanisering