Årsmöte – Fellingsbro-Frövi hushållningsgille

Plats Fellingsbro
Datum och tid 12 mars, 19.00

Medlemmarna i Fellingsbro-Frövi hushållningsgille kallas till årsmöte.

Tid:                  Tisdagen den 12 mars 2019, kl. 19.00.

Plats:               Sverkesta Magasin, Fellingsbro.

Program:
–  Sedvanliga årsmötesförhandlingar.
–  Vi lyssnar till entreprenören Alfred och diskuterar öppet…läs mer nedan.
–  Kaffe och smörgåstårta serveras.

Som medlem i Hushållningssällskapet är du årsmötets mest betydelsefulla person.
Kom och ge dina synpunkter och lämna förslag på aktiviteter som ger dig valuta för medlemsavgiften. Ett särskilt välkommen till er som är nya medlemmar!

Välkomna!

Styrelsen
Fellingsbro-Frövi hushållningsgille

Välkommen på föreläsningen ”Den kognitiva revolutionen – hur AI och automatisering ändrar förutsättningarna för glesbygden och de mindre städerna” samt efterföljande samtal om vad vi i jordbruket har att vänta i framtiden.

Alfred Ruth är författare till spänningstrilogin Fermis Filter som handlar om artificiell intelligens och hur tekniken förändrar vårt samhälle och förutsättningarna för mänsklig­heten. Han har en bakgrund som it-entreprenör och är, förutom författare och föreläsare, även privat investerare och rådgivare i ett dussintal startups. Han bor sedan ett par år tillbaka i Fellingsbro och författar sina böcker i skrivstugan vid Arbogaån.

I sin föreläsning ger Alfred konkreta exempel på hur den pågående kognitiva revolutionen är på väg att förändra samhället mer grundligt än den industriella revolutionen. Det skapar nya förutsättningar för oss människor och vår demokrati. Efter föreläsningen följer ett samtal om hur teknisk utveckling och automatisering påverkar samhället i allmänhet och jordbruk och livsmedelsproduktion i synnerhet. Vilka jobb försvinner och vilka kommer till? Hur ser nejden ut om 30 år och hur är det att bo och verka här då?