Framtidsforum om Matinnovationer

Plats Skövde
Datum och tid 26 augusti, 09:00-13:30

framtidsforum_matinnovationer_2016_webb

Hushållningssällskapet, Europa Direkt i samarbete med Next Skövde och AgroVäst bjuder in till en förmiddag om trender, innovationer och möjligheter med framtidens mat.

Trendspaning. Paul Svensson, kock och kreativ hållbarhetsutvecklare i restaurangbranschen, inleder dagen med en trendspaning på fyra teman inom mat: Gastrodemokrati, Food waste, Framtidens råvaror och Superlokalt.

Innovativa företag presenterar sig och sina produkter, bland annat Catxalot som plockar och säljer vild tång från Sverige, Hakuna Mat som arbetar med ätbara insekter och Food for Progress som driver utveckling genom varumärkena Oumph! och Beat. Hur skapar man nya konsumtionsbehov och hur möter man dessa?

Lokal mat med tydligt ursprung. Innovativa lösningar för att bibehålla våra lokala mjölkbönder. Allt fl er efterfrågar lokal mat med tydligt ursprung. Med mejeriet på gården blir mjölkbonden en lokal aktör. Lyssna på deras resa för att hitta nya vägar ut på marknaden.

Internationell utblick. Anna-Maria Corazza Bildt, Europaparlamentariker. Hur ser det ut i övriga EU och hur satsar EU på innovationer inom livsmedel?

Regional ansats Livsmedelsacceleratorn. Hur skapas förutsättningar för innovation i livsmedelsbranschen och vad är egentligen innovation?! Framgångsfaktorer för ökad konkurrenskraft i livsmedelsföretagen i Västra Götaland.

Proteinskiftet. Macklean presenterar en rykande färsk rapport om behovet av att finna nya proteinkällor, både från djur och växtriket, för att klara en hållbar livsmedelsförsörjning.

Dialog mellan föreläsare och publik.

Moderator för dagen är Lennart Bjurström, seniorkonsult Macklean Strategiutveckling AB.

Paus för provsmakning under förmiddagen.

Plats: Biograf Odeon, Kulturhuset Skövde
Tid: 09:00-13.30. Registrering fr 08:45

Anmälan i formuläret nedan

Kostnad: 150 kr inkl moms

För mer information och frågor:
Sabina Hualpa Blomgren, 0511-248 56, 0706-74 42 22
sabina.h.blomgren@hushallningssallskapet.se