Johan Hedestad blir ny VD för Hushållningssällskapet Östergötland

Hushållningssällskapet Östergötlands styrelse har utsett Johan Hedestad till ny VD. Johan Hedestad tillträder sin position den 14 juni 2021 och efterträder Katarina Wiklund, som går i pension.

Johan Hedestad kommer närmast från tjänsten som VD på Gothia redskap. Dessförinnan har han arbetat som regionchef på Avalon Innovation och som HR-utvecklare på Väderstad Verken, där han även satt i ledningsgruppen för produktutveckling. Johan Hedestad har en masterexamen inom HR och har arbetat med HR, försäljning och ledarskap i sina tidigare roller.

– Johans kunskap inom HR, ledarskap och försäljning tillsammans med tidigare erfarenheter från kunskapsintensiv verksamhet passar väl ihop med Hushållningssällskapet Östergötlands behov. Bakgrunden från bolag inom teknik och lantbruksteknik förstärker vår verksamhet och vi ser fram emot att utveckla Hushållningssällskapet Östergötland tillsammans de kommande åren, säger Karin Varverud, ordförande.

Johans uppdrag blir att fortsätta att driva utvecklingen av verksamheten i en växande organisation för att möta lantbrukets behov av kunskap, och tjänster.

– Det är med stor stolthet och ära jag tar över VD uppdraget efter Katarina. Det kommer att bli spännande och utmanande att få arbeta med den fortsatta utvecklingen inom de gröna näringarna tillsammans med den respekterade och kompetenta personalen i Östergötland, säger Johan Hedestad.

Johan Hedestad efterträder Katarina Wiklund, som slutar som VD efter 4,5 år  på posten.

-Katarina har gjort ett fantastiskt arbete på Hushållningssällskapet, såväl i Östergötland, som nationellt och vi har haft ett mycket givande samarbete tillsammans, säger Karin Varverud.

Johan tillträder som VD den 14 juni 2021, efter en introduktion med start den 1 maj 2021.