Hushållningssällskapets vårmarknad på Jamtli fick oväntat besök av Centerpartiets Annie Lööf

I helgen, 23-24 maj, arrangerade Hushållningssällskapet i Jämtland traditionsenligt vårmarknad tillsammans med Jamtli.

Marknaden hade i år liksom i fjol ett huvudtema kring Hållbar utveckling med fokus på intressanta föreläsningar och spännande utställare som erbjöd allt från klimatråd till solcellspaneler. De flesta utställarna erbjuder däremot hantverk, slöjd och mathantverk på marknaden.

I år var det rekordmånga utställare på plats däremot gjorde ett uselt vårväder att besökarantalet sjönk något mot tidigare år. Ca 5500 personer besökte marknaden. Från den centralt placerade scenen erbjöds underhållning med musik och sommarvisor blandat med intressanta intervjuer.

Centerpartiets partiledare Annie Lööf, som tidigare under lördagen besökt Naturskyddsföreningens evenemang i Åre, kom till marknaden i Östersund på oväntat besök för att diskutera Solceller och möjlig tillväxt av solenergi med företaget Innosund. Hushållningssällskapets Vd i Jämtland, Mattias Grapenfelt, fick en möjlighet till en pratstund från scenen med partiledaren kring möjligheter för Jämtlands utveckling inom gröna näringar, hur jordbruket kan stärka sin konkurrenskraft och hur vi når en högre medvetenhet kring hållbarhetsfrågor.

Annie Löof visade sig vara väl insatt i Hushållningssällskapens arbete och belyste även vikten av att en organisation som Hushållningssällskapet går före i arbetet för ett hållbart samhälle. Förhoppningsvis får vi även en ny medlem?