Förädlare sökes

Är du förädlare av livsmedel och skulle ha nytta av jordgubbar? Då har vi en fantastisk möjlighet för dig! På Torslunda Försöksgård genomförs ett försök med jordgubbar. Projektet syftat till att testa olika bevattningstekniker på olika sorters jordgubbar. Detta lär oss mycket om vilka tekniker som ger mest bär i förhållande till vatten. Vad mer får vi fram från projektet? Bär såklart! I mängder…!

I projektet ingår 16 olika sorters jordgubbar samt smultron och smulgubbar, som är en korsning av smultron och jordgubbar. Nu söker vi företag som är intresserade av att ta vara på dessa fantastiska bär åt oss, helt kostnadsfritt. I utbyte är kravet att det ska förädlas en ny produkt på bären och att vi kan ha utbyte om vilka möjligheter som förädling av jordgubbar kan skapa. Det innebär inte att det ersätter befintliga inköp av jordgubbar utan ska ses mer som ett experiment. Vi arrangerar senare en träff under sommaren där alla får visa upp och berätta om sin nya produkt.

Under veckorna 21-30 finns möjligheten att hämta färdigplockade bär på Torslunda tre dagar i veckan. Är det flera som är intresserade av att hämta bär vid samma tillfälle, så delar vi upp det som finns.

Låter detta intressant? Välkommen att kontakta:

Magdalena Åkesson, Trädgårdsingenjör
072-151 68 36 | magdalena.akesson@hushallningssallskapet.se

Här finns informationsblad att ladda ner (pdf).