Hushållningssällskapet i Värmland bjuder prinsparet på värmländska matupptäckter

På onsdag och torsdag denna vecka gästar prins Carl Philip och prinsessan Sofia Värmland. På torsdag bjuder vi prinsparet och ett drygt 50 tal gäster på lunch. Prins Carl Philip är beskyddare för Hushållningssällskapen i Sverige och i den egenskapen finns det naturligtvis en nyfikenhet på Hushållningssällskapet i Värmland.

”Vi har valt att visa upp en del av den fantastiska mat som produceras i Värmland av duktiga företagare genom att ge en försmak av den kommande matfestivalen Smaka på Värmland som går av stapeln den 26-27 september i Mariebergsskogen. Vi har därför bjudit in drygt 10 företag som vi samarbetar med, från lantbruk och livsmedelsförädlare till tre kockar, för att tillsammans ge en smak av Värmland och för att berätta om hur vi arbetar med att utveckla den värmländska matnäringen.”

Inledningsvis kommer prinsparet att presenteras för ett antal producenter och samtidigt lotsas igenom smakerna på tallriken. Vår förhoppning är att vi tillsammans med företagen ska ge möjlighet för fler spännande värmländska matupptäckter. Torsdagens bjudning är möjlig tack vare generös hjälp av de inbjudna producenterna och kockarna samt ett antal värmländska företag som hjälpt oss att skapa en vacker miljö att avnjuta lunchen i.

 

Meny och presentation av våra kockar hittar du här.

 

Vi levererar matupptäckter den 27 augusti i samarbete med:

 

Emma Lagerkvist och Sofia Nydahl, Spishyllan och Spisbryggeriet

Kjell Björnstad och Bo Göran ”Bola” Sjögren samt kocken Robert Ahlqvist, Kjell&Bolas

Maria Mo Ericsson, Zest och Yummy

 

Eric & Anna Smederöd, Solbacka Källa

Kristian Thorén, Västra Ämterviks bryggeri

Lars Gustavsson, Höje Vedugnsbageri

Marica Möller och Olle Göransson, Torfolk Gård

Marie Axelsson, Naturpralinen

Marie Larsson, Enkullens Gård

Stina Johansson, Westgård

William Olsson, Stöpafors Kvarn

 

Löfbergs

Mariebergsskogen

MNM Evenemangsservice

Tentipi

Åstorps Handelsträdgård