Hej månadens medarbetare, Tomas!

Tomas Jansson heter jag, med rötterna från Charlottenberg. Numera har jag tillsammans med fru och två barn emigrerat till Västansjö, utanför Sunne. Där jag har en liten odling med flodkräftor. Jag är biolog/limnolog och har jobbat vid Hushållningssällskapet sedan 2003.

Jag har förmånen att få arbete med mina intressen, naturvård, fisk, fiskutveckling, vattenvård och sist men inte minst flodkräftor, vilket är min specialitet. Jag jobbar inte enbart i Värmland utan har även uppdrag i Västra Götaland, Örebro, Dalarna, Västmanlands län och i Kina.

Det som är uppmuntrande med mitt jobb är att uppdragsgivarna oftast har samma intressen som jag, vilket ger inspirerande och nödvändiga arbetsuppgifter. Mina uppdragsgivare är oftast Länsstyreler, myndigheter och företagen. Mycket av uppdragen gör jag i samarbete med fiskevårdsområdesföreningar.

 

DISKE I DAMMEN 2014