Härlig höstläsning i Gröna Affärer!

En fantastisk mässommar med nästan 33 000 besökare på Hushållningssällskapets lantbruksmässor från Öjebyn i norr till Borgeby i söder.

Högre skörd – men lägre priser. Och stora angrepp av granbarkborrar från sydöstra Sverige upp till Norrlandskusten. Det har hänt mycket i sommar som du kan läsa om i höstens första nummer av Gröna Affärer. Vem är lantbrukaren som är högste politiker i Region Jämtland? Vem levererar Sveriges första fossilfria kött? Och vad snackar lantbrukarna om världen runt? Hitta svaren i din medlemstidning! Eller bli medlem i Hushållningssällskapet och få en av landets viktigaste tidningar för landsbygdsföretagare.

 

Ulf Bigelius i Gunnarstorp norr om Kalmar har intensifierat jakten på granbarkborrarna i sin skog under sommaren för att kunna rädda virkesvärdet. Trädet ser friskt ut men när man bryter upp barken är det gott om insekter. Foto: Helena Wennström.

 

Han vill jobba för regional utveckling, men har först ett rejält budgetunderskott att ta itu med. Mats Gärd (C), ordförande i Region Jämtland, har också lantbruk. Foto: Helena Wennström.

 

Så fossilfritt det kan bli. Maria Eriksson och Erik Levander på Havdhem Bols har en av Gotlands 13 pilotgårdar. De gillar ny teknik och var snabba med att ställa om. Foto: Helena Wennström.

 

Du som inte är medlem och får tidningen kan köpa lösnummer här.

Lösning på korsord och sudoku hittar du här.