Hållbarhet, klimat och framtidens mat på årets ÅSS

Årets Åre Sustainability Summit (ÅSS) samlade allt från forskare, näringsliv till offentlig verksamhet och allmänhet för att under 2 dagar diskutera, byta erfarenheter och kunskap kring miljö och hållbarhet.

Föreläsning_ÅSS

Åre Sustainability Summit,  den dynamiska och moderna mötesplatsen för hållbarhetsfrågor — höll under två dagar föreläsningar, diskussionsgrupper, möten och nätverkande kring hållbarhet över en bredd av ämnesområden. Årets konferens tog bland annat upp ämnen som rör socialt ansvarstagande och integration, hållbar besöksnäring, hållbart företagande och livsmedelsproduktion, Sveriges miljömål, hållbar byggnation och välmående jord för ett gott liv med flera. Inom varje område fick deltagarna ta del av såväl akademisk kunskap så väl som goda exempel.

 

En av föreläsarna var Josefin Strömberg från Qvicket som föreläste om framtidens mat- insekter

Detta var ett nytt sammanhang för mig och jag har verkligen haft 2 riktigt bra dagar med intressanta diskussioner och träffat många kloka människor säger Josefin Strömber. Stämningen under mässan har varit jättehärlig med en genuin känsla av att vilja bidra till ett mer hållbar samhälle. Jag tar med mig mycket ny kunskap och många nya kontakter härifrån avslutar Josefin Strömberg.

Mattias Grapenfelt, Vd för Hushållningssällskapet Jämtland, och som är huvudarrangör av ÅSS känner sig nöjd med dagarna. Vi har fått fantastiskt fin feedback från många deltagare kring arrangemanget och det intressanta och spännande innehållet säger Mattias Grapenfelt. Det enda negativa jag hört är att det är svårt att välja då allt är så bra. Med tre parallella föreläsningar som går samtidigt så kan det såklart bli svårt. Tanken med det upplägget är att olika föreläsningar ska träffa olika målgrupper och att konferensen på det sättet får en bred målgrupp som skapar en bra dynamisk mötesplats avslutar Mattias Grapenfelt.

Pernilla Hörnfeldt, projektledare för ÅSS och Mattias Grapenfelt VD Hushållningssällskapet Jämtland huvudarrangör

Pernilla Hörnfeldt, projektledare för ÅSS och Mattias Grapenfelt VD Hushållningssällskapet Jämtland huvudarrangör.

Se filmer, intervjuer mm här

Läs allt om ÅSS på hemsidan

För frågor kontakta:

Pernilla Hörnfeldt
ProjektledareÅre Sustainability Summit
Telefon 073 658 41 38
Pernilla@aresustainabilitysummit.se

Mattias Grapenfelt
Vd Hushållningssällskapet Jämtland
Telefon:070 190 59 84
mattias.grapenfelt@hushallningssallskapet.se