Gröna Affärer nr 1

Årets första utgåva av Gröna Affärer ute inom kort.

Gör som 18 000 andra kloka personer läs Gröna Affärer.
Nr 1/2022 tar upp frågor som diskuteras nu – bland annat Sveriges självförsörjning, klimat och vinterns framfart i skogen.

Ur innehållet:

Självförsörjning
Om kriget och krisen kommer: hur ska maten räcka?
Ny tjänst som analyserar självförsörjning i kommunerna.

Profilen
Intervju med Gustav Leonhardt, Årets kock 2021, uppvuxen på gården Söderbykvarn i Norra Sorunda, Sörmland. Intervjun handlar om hans matfilosofi, vikten av närhet till råvarorna och vardagen i restaurangköket där maten lagas i vedugn.

Mineralspecial
Mineraler grund för djurens hälsa.
Intervju med och artikel av Kajsa Lätt, husdjursagronom.

Ekonomi i praktiken
Rådgivarens kom-ihåg inför generationsskiftet.

Prioritet hållbarhet
När skolor stänger och varnar med orange fyrkant

Juridik
Grannsämja först och bäst även vid skogskonflikter

Dessutom:

Få koll på vad som händer i Hushållningssällskapen runt om i landet i artiklar som uppmärksammar lokala händelser och aktiviteter:

  • Virtuella studieresor hos ekologiska grönsaksodlare.
  • Matbyrån som bygger broar.
  • Servicebutiken med lokal förankring.

Samt bokutlottning, korsord och sudoku.

 

Du som inte är medlem (d.v.s. som inte får tidningen hem till dig) kan köpa lösnummer här.