Fullt hus på Hushållningssällskapens förbunds inflyttningsmingel

November bjöd på riktigt gråväder när Hushållningssällskapens förbund bjöd in till inflyttningsfest och invigning av sina nya lokaler hos KSLA, Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien i Stockholm.

Ett 70 tal personer hade trotsat regnet och begett sig till Drottninggatan för att vara med under invigningen och mingla med branschkollegor.  Invigningen inleddes med tal från Sven Lindgren, förbundsordförande Hushållningssällskapens förbund, därefter hälsade Carl Anders Helander, VD på KSLA, välkommen och berättade lite om KSLAs uppdrag och om huset.

Under invigningen kunde deltagarna läsa på och titta på framtidens mat, höra om Hushållningssällskapets bokserie Ko signaler och dess flera utgåvor samt gå en tipspromenad och lära sig med om Hushållningssällskapet.

En av gästerna var Kristina Yngwe från Miljö och jordbruksutskottet, tidigare växtodlingsrådgivare på HIR Skåne såg det nya samboskapet som positiv ur flera aspekter:

– Både KSLA och Hushållningssällskapet är tunga kunskapsorganisationer, vilket är viktigt inte minst för oss i politiken som behöver bra fakta och underlag för att fatta kloka beslut. Jag hoppas att det nya samboskapet kan ge goda synergieffekter som kan skapa utveckling för landsbygden och de gröna näringarna!

 

Bilder från kvällen:

Mingel

Nätverkande, intensiva och spännande diskussioner under kvällen mingel

Invigning 151119 096

Kristina Yngwe, miljö och jordbruksutskottet, Sven Lindgren, förbundsordförande Hushållningssällskapens förbund och Maria Forshuvud från Svenskt kött

Invigning 151119 021

Sture Johansson ordförande Hushållningssällskapet Västmanland tillsammans med Anders Johansson Generalsekreterare civilförsvarsförbundet

Sven_jesper_strandskydds

Sven Lindgren, Lärke och Johanna från Strandskyddsdeligationen och Jesper Broberg, förbundsdirektör Hushållningssällskapens förbund

Sven_L_jesper_B

Sven Lindgren och Jesper Broberg

SvenL_LRF

Sven Lindgren och Axel Hansson LRF

Thomas_B_Lars B

Thomas Bodén, ordförande Västernorrland och Lars Berggren ordförande Kalmar, Kronoberg Blekinge

Anna_Nilsson

Anna Nilsson, chefredaktör Lantmannen testade sina kunskaper under tipspromenaden

Beatrice_jesper

Beatrice Ramnerö, Lantmännen och Jesper Broberg

Beatrice_ramnerö

Beatrice Ramnerö från Lantmännen passade på att mingla runt

Annika_Almqvist

Annika Almqvist ledamot Hushållningssällskapens förbund

Camilla_B_AnnaN_Lillian_camillaO

Camilla Björkman, Camilla Olsson, Anna Nilsson, Lilian Almroth chefredaktörer LRF media under tipspromenaden

Chefred_LRF Media

Anna Nilsson, Camilla Björkman, Lilian Almroth, Camilla Olsson LRF Media

Carin_Svensson

Carin Svensson, agronomstuderande

Christian_Nyren

Bengt Persson från SLF

Insekter_framtiden mat Insekter_framtiden mat2

Ljus

 

Det var i slutet på september som Hushållningssällskapans förbund flyttade in på KSLA. Två organisationer som redan idag har mycket utbyte och kontakt med varandra.

Hushållningssällskapens förbund företräder de 17 regionala Hushållningssällskapen i olika frågor mot myndigheter, företag och organisationer. Vidare ansvar man bland annat för gemensam kommunikation, marknadsföring och möten.

Kontakt
Jesper Broberg, Förbundsdirektör
Telefon 070 22 99 878
jesper.broberg@hushallningssallskapet.se