Regionala Teknikdemonstrationer

Just nu händer det massor av spännande på tekniksidan inom svenskt lantbruk och vi lägger stort fokus på detta! Behovet av ny teknik hos lantbruk och trädgårdsföretag är uppenbart. Förutom arbetstid så kan modern teknik även bidra till minskat resursanvändande som är gynnsamt för miljön.
Ett exempel på teknikdemonstration är precisionsodling där gödningsmängderna anpassas till varje kvadratmeter istället för samma giva över hela fältet.

Det råder ingen brist på tekniska produkter och globalt sett ligger vi i framkant! Lantbrukare är intresserade av ny teknik, men ibland upplevs den som svår att använda. En del av vår satsning är att demonstrera den befintliga tekniken som finns på marknaden, hur den kan användas och vilka ekonomiska fördelar som uppnås både på kort och lång sikt.

Hushållningssällskapens Teknikdemonstrationer består av ca 45 teknikdemonstrationer från Skåne till Norrbotten. En teknikdemonstration är en unik upplevelse med ett tema där deltagarna får känna och testa på tekniken som visas. Vi riktar oss brett till lantbruk och trädgårdsföretag samtidigt som vissa teknikdemonstrationer är väldigt specificerade, exempelvis potatisodling. Ni kommer att hitta oss på våra stora mässor så som Borgeby, Brunnby och Öjebyn, men även ute i fält och på gårdar.

 

Projektledare: Tina Sandell, Hushållningssällskapens Förbund, tel: 070-8322004

 

På grund av rådande situation med covid-19 har våra datum för teknikdemonstrationer ändrats och vi ber er därför besöka vår kalender för aktuella datum och platser.

 

  Jordbruksverket