Hushållningssällskapet
  • Jobba hos oss
  • Press & media
  • Logga in
  • Våra tjänster
  • Utbildning
  • Forskning & Utveckling
  • Möt Hushållningssällskapet
  • Kalender
  • Kontakt
  • Kategorier
      • Besöksnäring
      • Bevattning & dränering
      • Bygg
      • Böcker & prenumerationer
      • Certifiering
      • Djur
      • Ekonomi & företagsutveckling
      • EU-rådgivning
      • Energi
      • Fiske & vattenvård
      • Forskning
      • Fältförsök
      • Grönsaker, bär och frukt
      • Juridik
      • Markkartering
      • Mat
      • Miljö
      • Naturvård
      • Skog
      • Växtodling
  • Kategorier
      • Gymnasieskolor
      • Kurser och uppdragsutbildning
      • Utbildning för vuxna
      • Webbkurser
  • Kategorier
      • Hushållningssällskapens Förbund
      • Välj Hushållningssällskap
      • GDPR
      • Historia
      • Medlem
      • Mässor och mötesplatser
      • Våra medier
  • Hem
  • Forskning & Utveckling
  • Biogas
  • Avslutade bioenergiprojekt
  • Utvärdering av biogasanläggningar
  • Resultat
Innehåll
  • Framtidens Grödor
    • Framtidens Grödor -digitala fältvandringar och seminarier
      • Framtidens Grödor seminarium 1: Att odla framtidens grödor – grönare svensk mat
      • Framtidens Grödor seminarium 2: Den grönare svenska maten – Framtidens grödor med baljväxter och spannmål i fokus
      • Framtidens Grödor seminarium 3: Mellan åkern och butiken
      • Framtidens Grödor seminarium 4: går – idag – imorgon: konsument och handel
    • Framtidens Grödor -recept
  • Hela Sverige Blommar
    • För lantbrukare
      • Råd kring växtföljd
      • Etablering och skötsel av ettårig blandning
      • Etablering och skötsel av flerårig blandning
      • Bilder blomsterblandningar
    • Delta i projektet
    • Bli sponsor
  • Väx och vinn med Agtech Challenge – din idé kan göra skillnad
    • Finalen avgjord i Agtech Challenge
      • Presentation av tävlingsbidrag
    • Tävlingsprocess
    • Tävlingsvillkor
    • Frågor och svar
  • Omställning till ekologisk grisproduktion
    • Grisen och dess naturliga beteende
      • Läs mer
    • Ekologisk produktion – vad innebär det?
      • Läs mer
    • Omställning till ekologisk grisproduktion
      • Läs mer
    • Ekologisk växtodling
      • Läs mer
    • Avel
      • Läs mer
    • Foder och bete
      • Läs mer
    • Produktionssystem
      • Läs mer
    • Byggnation
      • Läs mer
    • Hälsa och djurvälfärd
      • Läs mer
    • Marknad och ekonomi
      • Läs mer
  • Framtidens gödselmedel – enkätundersökning
  • Regionala Teknikdemonstrationer
  • Framtidens konsumenter
  • Biogas
    • Avslutade bioenergiprojekt
      • Nya rörflenaffärer
      • Utvärdering av biogasanläggningar
      • Småskaliga biobränslekedjor
    • Process och teknikstöd för lantbruksbaserad biogasproduktion
    • Ökning av lantbruksbaserad biogasproduktion – uppföljning och teknikutveckling
  • Etableringsguide fiskodling
    • Odling
      • Odling i praktiken
      • Odlingsteknik
      • Foder
      • Avelsarbetet på fisk
    • Val av teknik, fiskart och lokalisering
    • Kundsidan
      • Försäljning av matfisk
    • Ekonomi
      • Beräkningsmodeller
      • Finansieringskalkyl
    • Miljöpåverkan
      • Miljöpåverkan från fiskodlingar
    • Lagstiftning
      • Lagar och förordningar
      • Prövningsprocessen
      • Fiskhälsa
      • Fiskslakt och styckning
      • Tillsyn och egenkontroll
      • Förflyttning och transport av fisk
      • Hygien och HACCP
      • MKB, Miljökonsekvensbeskrivning
    • Organisationer
      • Etableringsguidens organisationer
  • Kompetensutveckling ekologisk vallfröproduktion
  • Grön Arena
    • Det här är Grön Arena
      • Varumärket Grön Arena
    • Godkända Grön Arena gårdar
    • Bli Grön Arenagård
    • Köp Grön Arena tjänster
    • Integrationsprojekt Grön Arena
    • Forskning
    • Föreningar och nätverk inom Grön Arena
    • Kontakta oss – Grön Arena
  • Päranäring
  • DiverIMPACTS
  • REKO-ringar i Sverige
    • Vill du handla REKO?
      • Handla utan Facebook
    • Starta och driva REKO-ring
      • Det började i Finland
      • Riktlinjer för Reko-ringar
      • Marknadsföring
      • Adminstratörsuppdraget
      • Offentlig tillställning
      • Begagnande av offentlig plats
    • Vill du sälja REKO?
      • Regler vid försäljning av livsmedel
      • Enskild näringsverksamhet
      • Hobbyverksamhet
      • Distansavtal och kassaregister – vad är det som gäller?
      • Märkning och information om livsmedel
      • Trafiktillstånd
      • Försäljning av primärprodukter
      • Försäljning av mejerivaror
      • Försäljning av köttlådor
      • Försäljning av vegetabilier
      • Försäljning av vilt
      • Försäljning av ägg
      • Annonsera på Facebook
      • Försäljning genom distansavtal
      • Producentens guide till Facebook
    • Närmsta REKO-ring?
    • Grafiskt material – REKO
      • Informationstexter
    • Kontakt – REKO
  • Stärk din regionala marknad – vinn kunder i din närhet
  • Våga prata ägarskifte

Resultat

Här följer resultat från Utvärderingsprojektet. Vissa av resultaten uppdateras och kan förändras. Projektresultat hittar du också i de presentationer som finns under Genomförda aktiviteter.

  • Rapport: Metoder för svavelvätereducering
  • Rapport. Energianvändning på gårdsbiogasanläggningar
  • Rapport: Ekonomisk utvärdering av biogasproduktion på gårdsnivå
  • Rapport: Utvärdering av viskositet och omrörningsmetoder vid gårdsbiogasanläggningar
  • Rapport: Kraftvärmeproduktionen vid fyra lantbruksbaserade biogasanläggningar
  • Rapport: Avgifter och villkor för gårdsbaserade biogasanläggningar
  • Rapport: Vem vill satsa på biogas

 

  • Sammanfattande resultat från Utvärderingsprojektet
  • Kraftigt varierade tillsynsavgifter för gårdsbaserad biogasproduktion
  • Kartläggning av energiförbrukning för omblandning i rötkammaren
  • Biogas – en klimatvinst?!
  • Näringsämnen och sammansättning mellan substrat och biogödsel-Resultat från substrat- och biogödselanalyser
  • Produktionsuppföljning med iReport
  • Djupströbädd – Bra för gasproduktion & växtnäringsvärdet!
  • Vad händer med stallgödseln under rötning?
  • Gaskvalitet i fokus
  • Klimatberäkningar – Metod och resultat av sammanställning gårdsanläggningar
  • Emissioner lagring rötrester
  • Kontakt
  • Lediga tjänster
  • Remissyttrande
  • Cookies
  • Personuppgiftspolicy
  • Alla Hushållningssällskap
  • Press & media
  • Våra medier
  • Utvecklingsprojekt
  • Allmänna villkor
Hushållningssällskapet

Hushållningssällskapet

  • Våra tjänster
  • Utbildning
  • Forskning & Utveckling
  • Möt Hushållningssällskapet
  • Kalender
  • Kontakt
  • Logga in