Hushållningssällskapet
  • Jobba hos oss
  • Press & media
  • Logga in
  • Våra tjänster
  • Utbildning
  • Forskning & Utveckling
  • Möt Hushållningssällskapet
  • Kalender
  • Kontakt
  • Kategorier
      • Besöksnäring
      • Bevattning & dränering
      • Bygg
      • Böcker & prenumerationer
      • Certifiering
      • Djur
      • Ekonomi & företagsutveckling
      • EU-rådgivning
      • Energi
      • Fiske & vattenvård
      • Forskning
      • Fältförsök
      • Grönsaker, bär och frukt
      • Juridik
      • Markkartering
      • Mat
      • Miljö
      • Naturvård
      • Skog
      • Växtodling
  • Kategorier
      • Gymnasieskolor
      • Kurser och uppdragsutbildning
      • Utbildning för vuxna
      • Webbkurser
  • Kategorier
      • Hushållningssällskapens Förbund
      • Välj Hushållningssällskap
      • GDPR
      • Historia
      • Medlem
      • Mässor och mötesplatser
      • Våra medier
  • Hem
  • Forskning & Utveckling
  • Biogas
  • Avslutade bioenergiprojekt
  • Utvärdering av biogasanläggningar
  • Resultat
Innehåll
  • Besöksnäring + Mat = Sant
  • Framtidens Grödor
    • Framtidens Grödor -digitala fältvandringar och seminarier
      • Framtidens Grödor seminarium 1: Att odla framtidens grödor – grönare svensk mat
      • Framtidens Grödor seminarium 2: Den grönare svenska maten – Framtidens grödor med baljväxter och spannmål i fokus
      • Framtidens Grödor seminarium 3: Mellan åkern och butiken
      • Framtidens Grödor seminarium 4: går – idag – imorgon: konsument och handel
    • Framtidens Grödor -recept
  • Odla för nyttodjur
  • Väx och vinn med Agtech Challenge – din idé kan göra skillnad
    • På gång i Agtech Challenge
    • Tävlingsprocess
    • Tävlingsvillkor
    • Frågor och svar
  • Omställning till ekologisk grisproduktion
    • Grisen och dess naturliga beteende
      • Läs mer
    • Ekologisk produktion – vad innebär det?
      • Läs mer
    • Omställning till ekologisk grisproduktion
      • Läs mer
    • Ekologisk växtodling
      • Läs mer
    • Avel
      • Läs mer
    • Foder och bete
      • Läs mer
    • Produktionssystem
      • Läs mer
    • Byggnation
      • Läs mer
    • Hälsa och djurvälfärd
      • Läs mer
    • Marknad och ekonomi
      • Läs mer
  • Regionala Teknikdemonstrationer
  • Framtidens konsumenter
  • Biogas
    • Avslutade bioenergiprojekt
      • Nya rörflenaffärer
      • Utvärdering av biogasanläggningar
      • Småskaliga biobränslekedjor
    • Process och teknikstöd för lantbruksbaserad biogasproduktion
    • Ökning av lantbruksbaserad biogasproduktion – uppföljning och teknikutveckling
  • Etableringsguide fiskodling
    • Odling
      • Odling i praktiken
      • Odlingsteknik
      • Foder
      • Avelsarbetet på fisk
    • Val av teknik, fiskart och lokalisering
    • Kundsidan
      • Försäljning av matfisk
    • Ekonomi
      • Beräkningsmodeller
      • Finansieringskalkyl
    • Miljöpåverkan
      • Miljöpåverkan från fiskodlingar
    • Lagstiftning
      • Lagar och förordningar
      • Prövningsprocessen
      • Fiskhälsa
      • Fiskslakt och styckning
      • Tillsyn och egenkontroll
      • Förflyttning och transport av fisk
      • Hygien och HACCP
      • MKB, Miljökonsekvensbeskrivning
    • Organisationer
      • Etableringsguidens organisationer
  • Kompetensutveckling ekologisk vallfröproduktion
  • Grön Arena
    • Det här är Grön Arena
      • Varumärket Grön Arena
    • Godkända Grön Arena gårdar
    • Bli Grön Arenagård
    • Köp Grön Arena tjänster
    • Integrationsprojekt Grön Arena
    • Forskning
    • Föreningar och nätverk inom Grön Arena
    • Kontakta oss – Grön Arena
  • Open Doors Network
  • Päranäring
  • DiverIMPACTS
  • REKO-ringar i Sverige
    • Vill du handla REKO?
      • Handla utan Facebook
    • Starta och driva REKO-ring
      • Det började i Finland
      • Riktlinjer för Reko-ringar
      • Marknadsföring
      • Adminstratörsuppdraget
      • REKO och covid-19
      • Offentlig tillställning
      • Begagnande av offentlig plats
      • Mer om Reko-ringar
    • Vill du sälja REKO?
      • Regler vid försäljning av livsmedel
      • Enskild näringsverksamhet
      • Hobbyverksamhet
      • Distansavtal och kassaregister – vad är det som gäller?
      • Märkning och information om livsmedel
      • Trafiktillstånd
      • Försäljning av primärprodukter
      • Försäljning av mejerivaror
      • Försäljning av köttlådor
      • Försäljning av vegetabilier
      • Försäljning av vilt
      • Försäljning av ägg
      • Annonsera på Facebook
    • Närmsta REKO-ring?
    • Grafiskt material – REKO
      • Informationstexter
    • Kontakt – REKO
  • Stärk din regionala marknad – vinn kunder i din närhet
  • Våga prata ägarskifte
  • Hela Sverige Blommar
    • För lantbrukare
      • Råd kring växtföljd
      • Etablering och skötsel av ettårig blandning
      • Etablering och skötsel av flerårig blandning
      • Bilder blomsterblandningar
    • Delta i projektet
      • Hela Halland Blommar
      • Hela Skåne Blommar
    • Bli sponsor

Resultat

Här följer resultat från Utvärderingsprojektet. Vissa av resultaten uppdateras och kan förändras. Projektresultat hittar du också i de presentationer som finns under Genomförda aktiviteter.

  • Rapport: Metoder för svavelvätereducering
  • Rapport. Energianvändning på gårdsbiogasanläggningar
  • Rapport: Ekonomisk utvärdering av biogasproduktion på gårdsnivå
  • Rapport: Utvärdering av viskositet och omrörningsmetoder vid gårdsbiogasanläggningar
  • Rapport: Kraftvärmeproduktionen vid fyra lantbruksbaserade biogasanläggningar
  • Rapport: Avgifter och villkor för gårdsbaserade biogasanläggningar
  • Rapport: Vem vill satsa på biogas

 

  • Sammanfattande resultat från Utvärderingsprojektet
  • Kraftigt varierade tillsynsavgifter för gårdsbaserad biogasproduktion
  • Kartläggning av energiförbrukning för omblandning i rötkammaren
  • Biogas – en klimatvinst?!
  • Näringsämnen och sammansättning mellan substrat och biogödsel-Resultat från substrat- och biogödselanalyser
  • Produktionsuppföljning med iReport
  • Djupströbädd – Bra för gasproduktion & växtnäringsvärdet!
  • Vad händer med stallgödseln under rötning?
  • Gaskvalitet i fokus
  • Klimatberäkningar – Metod och resultat av sammanställning gårdsanläggningar
  • Emissioner lagring rötrester
  • Kontakt
  • Lediga tjänster
  • Remissyttrande
  • In English
  • Personuppgifter GDPR
  • Alla Hushållningssällskap
  • Press & media
  • Våra medier
  • Utvecklingsprojekt
Hushållningssällskapet

Hushållningssällskapet

  • Våra tjänster
  • Utbildning
  • Forskning & Utveckling
  • Möt Hushållningssällskapet
  • Kalender
  • Kontakt
  • Logga in
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta.Ok