Framtidens Grödor seminarium 4: går – idag – imorgon: konsument och handel

Material från seminariet

Åhörarkopior

 

Inledning Marie Hanson

Vad vill konsumenten äta nu och i framtiden?

Coop Carl-Johan Stålhammar

ICA/Matlabbet Martina Jönsson

Så kan vi äta för att nå både miljö- och hälsomål. Vilka är framtidens livsmedel och hur kan de nå marknaden?

Hushållningssällskapet Cecilia Sassa Corin

Nordisk Råvara Tomas Erlandsson

Vad KOSTAR det odlaren att producera bra mat? Och vad SKULLE maten behöva kosta?

Hushållningssällskapet Stefan Uddin

 

 

Se webbinariet

Igår – idag – imorgon: konsument och handel

 

 

Om webbinariet:  Del 4

Framtidens Grödor -igår idag imorgon: konsument och handel

 

I Sverige finns förutsättningar att producera en stor och intressant mångfald av både nya och äldre sorter av baljväxter och spannmål.
Men vad vill konsumenten ha? Finns efterfrågan och avsättning för nya produkter? Hur ser morgondagens mattallrik ut?
Innovativa och hållbarhetsmedvetna aktörer inom detaljhandel och odling/förädling/försäljning samt Hushållningssällskapets duktiga rådgivare delar med sig av kunskap framtidstro och erfarenhet i detta webbinarium.

 

Program Tors 21 januari 2021 kl 13-16

 

Vad vill konsumenten äta nu och i framtiden?

Carl-Johan Stålhammar, vd Coop Gotland

Martina Jönsson, ägare av Matlabbet AB och hållbarhetscoach ICA

 

Så kan vi äta för att nå både miljö- och hälsomål. Vilka är framtidens livsmedel och hur kan de nå marknaden?

Cecilia Sassa Corin, matkonsult Hushållningssällskapet Västra

Tomas Erlandsson, Nordisk Råvara

 

Vad KOSTAR det odlaren att producera bra mat? Och vad SKULLE maten behöva kosta?

Stefan Uddin, växtodlingsrådgivare Hushållnings-sällskapet Gotland

 

Panelfrågestund

Deltagarna ställer frågor i chatten och föreläsarpanelen svarar på olika frågeställningar.

 

 

Seminariet ingår i projektet Framtidens Grödor som finansieras av landsbygdsprogrammet 2014–2020 med pengar från europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling. Projektet kommer pågå till och med våren år 2021 och är ett samarbete mellan Hushållningssällskapen Västra, Gotland och Jönköping. Projektägare är Hushållningssällskapens Förbund.

Medfinansiär är Stiftelsen C R Prytz Donation, Sparbanksstiftelsen Alfa och Swedbank och Axel L Larssons fond