Förgyll helgen med en frutti ur Hushållningssällskapets kokbok

Snart helg! Här bjuder vi ett smarrigt tips ur Hushållningssällskapets senaste kokbok.

Får vi fresta med ett recept från Hushållningssällskapet Västras senaste kokbok “Ett gott liv – smart och enkel mat för seniorer”?
Här kommer en riktigt smarrig “Frutti med citrus och bär” för två.
Hemlagad frutti görs enkelt på kall grahams-, manna- eller risgrynsgröt och är god tillsammans med säsongens frukter, bär eller sylt. Ett recept med möjlighet till variation där konsistens, sötma och krämighet avgörs av kocken själv.
Ingredienser:
2 dl kall grahamsgrynsgröt (alt mannagryns- el risgrynsgröt)
1 dl gräddfil (ca 12 % fett)
1 tsk rivet citronskal (valfritt)
ca 1 msk florsocker
ca 2 krm vaniljsocker
Tillbehör:
Bär och/eller frukt i bitar
Gör så här:
1. Om det inte finns färdig gröt eller grötrester, koka en portion enligt recept på förpackningen.
2. Blanda 2 dl kall gröt med 1 dl gräddfil till lagom konsistens, gärna med en visp.
3. Riv citron så att det blir 1 tsk rivet citronskal.
4. Smaka av med citronskal, ca 1 msk florsocker och ca 2 krm vaniljsocker.
Servera med valfria bär, frukt i bitar, sylt eller saftsås och strö gärna över lite hackade nötter, mandlar eller rostad kokos.
OBS! Detta recept går att variera och berika på en mängd olika sätt, vilket finns beskrivet i boken som du enkelt beställer i vår webbshop https://bit.ly/2MUDPgH