FOODIE – Hot Dog & Bira

Hushållningssällskapet Jämtland erbjuder nu, i samarbete med Jazzköket, den första i en serie av kurser som går under namnet ”Foodie”. Där sättes smaker, råvaran, experimenterande och skaparglädjen i centrum.
I kurserna får Du möta experter som brinner för sitt hantverk men också andra deltagare som vill lära sig och utvecklas. Tanken är att Du skall lära Dig en massa men kanske framför allt få kunskap och inspiration för att själv fortsätta utforska och utveckla Ditt matkunnande.
I den första kursen får du lära dig göra korv med bröd – från grunden! Under ledning av Jazzkökets ägare Kristoffer Andersson kommer Du tillaga samtliga delar i århundradets korvbricka. Från att baka surdegsbröd, till att stoppa Din egen korv via tillagning av tillbehör som ketchup, senap, surkål och rostad lök. Du kommer också få kunskaper i ölbryggning, att matcha mat och dryck samt uppläggning och presentation. Och eftersom Du och ett antal andra matintresserade kommer vara tillsammans med Kristoffer i Jazzkökets lokaler så kan Du nog räkna med att det blir en hel del annat bonusmaterial i form av tips och idéer, i allt från smakkombinationer till kock-trix…
Moment som ingår i kursen
Träff 1:
– Sätta surdeg till korvbrödet
– Hur man kryddar korv. Vad ska man tänka på?
– Korvsmet
– Sätta en surkål
– Torka lök i ugn
– Pickla grönsaker – inläggningar
Träff 2:
– Smaka av smeten
– Stoppa och hänga korv
– Göra ketchup
– Göra senap
– Göra majonnäs
Träff 3:
– Öltillverkning – Studiebesök hos Räven & Skatan
Träff 4:
– Baka korvbröd
– Surdegskunskap
– Stekningsmetoder
– Mat och dryck
– Sammansättning och avsmakning
– Presentation
Träff 5:
– AW med inbjudningar i Lagerbaren
– Alla får med sig recept, diplom och en present
Face it – you’re a Foodie!
Plats: Jazzköket
Startdatum: 24 jan 2016
Slutdatum: 12 feb 2016
Antal veckor: 4
Pris: 3200kr
FÖR MER INFO OCH BOKNING KLICKA HÄR