Förberedelser pågår för en ny HallandsJul

På Lilla Böslid i Eldsberga har man i många år kunnat besöka den traditionella julmarknaden HallandsJul. Förra året satte pandemin stopp för alla marknader och evenemang. Något som gav tid att fundera på vad som kan utvecklas för att locka besökare och utställare igen, och även locka en ny generation besökare.

Linda Wennerholm är projektledare för HallandsJul och hon jobbar med att utveckla marknaden med nya inslag och samtidigt anpassa den så att besökare och utställare ska känna sig trygga i pandemitid.

– Under våren gjordes en undersökning bland målgruppen i ålder 22-42 år samt seniorer. Utifrån denna undersökning och utvärderingar från tidigare år, förnyas Hallandsjul – Tillsammans 2021 där både traditioner och nya idéer möts i en genuin miljö. Till exempel önskade många yngre en stämningsfull plats att slå sig ner för att umgås och njuta av läckerheter som inhandlas hos utställare utöver det man köper med sig hem från marknad berättar Linda Wennerholm.

Nyheter

Ett nytt tillskott för julmarknaden är därför loftet. Här kan besökare sätta sig och vila benen och umgås med nära och kära i en fantastisk miljö, och avnjuta mat de köpt med sig från marknaden. En annan nyhet är en avdelning där man kan få vara med och skapa och dessutom har tomten i år tagit med sig djur.

Arbetsgruppen jobbar med att få till en bra kombination mellan det traditionella och nytt. Tidigare besökare ska känna igen sig, men nya besökare ska också hitta till HallandsJul. Hela gården Lilla Böslid används på ett nytt sätt för att skapa en stämning och välkomna advent, jul, nyår och vinter.

Traditioner

Det är dock inte bara nyheter på HallandsJul utan den vana besökaren kommer känna igen sig.

– Vi tycker det är viktigt att ta fasta på det som man som besökare och utställare uppskattat med HallandsJul. Pandemin har förändrat förutsättningarna för många vilket gör att en del utställare känns igen, likväl som flera nya finns på plats med både tradition och nyheter. Besökaren kan känna sig trygg i en stämningsfull och genuin HallandsJul där vi har tagit vara på traditionerna i en härlig mix av nytt, hälsar Linda Wennerholm.

Läs mer om HallandsJul – Tillsammans 2021 på hallandsjul.se