En händelserik vecka med Vänern i fokus

Vänerveckan 27 augusti - 4 september är fylld med aktiviteter för såväl gammal som ung och pågår i alla 13 kommuner runt hela Vänern.

Vänerveckan, som nu arrangeras för fjärde året i rad, är ett evenemang för hela familjen att uppmärksamma livet i och runt Sveriges och EU:s största insjö. Syftet med Vänerveckan är ”att skapa stolthet kring Vänern” och att öka kunskapen om Vänerns betydelse lokalt och nationellt. Under Vänerveckan har alla 13 kommuner runt Vänern samt en rad olika aktörer aktiviteter och evenemang för alla åldrar.

– ”Vänern är en viktig del av vår tillväxt genom sina ekosystemtjänster och höga natur- och kulturvärden. Vi vill nu sätta fokus på dess tillgångar och visa vad Vänern har att erbjuda. Genom att sprida kunskap om Vänern och få befolkningen engagerade kan vi ta hand om vår viktiga resurs bättre. Vi satsar extra mycket på skolorna i år för att få med deras delaktighet och engagemang under veckan genom Instagramtävlingar och besök av Vänermuseets mobila fältstation”, säger Marcus Drotz, projektledare för Vänerveckan.

– Det är härligt att se intresset för veckan från så många olika organisationer, föreningar och skolor, både återkommande som nya vill delta och uppmärksamma Vänern, säger Marcus Drotz.

Ta chansen att under Vänerveckan uppleva allt från båtturer, fiskhåvningar, utställningar, matmarknad, skärgårdsfester, vandringar till tipspromenader, smaka på Vänerns delikatesser, prova på-aktiviteter och massa annat kul för hela familjen.

Läs information om Smaka på Vänern på samlad informationssida för projektet »

väner