Karin Carlsson nominerad till nordiskt matpris för konceptet FarmerTime

Karin Carlsson, på Hushållningssällskapet Västra, är en av finalisterna till Nordens finaste matpris Embla Nordic Food Awards som delas ut i Oslo i mars nästa år.

Karin har med konceptet FarmerTime Sverige nominerats i kategorin Nordisk mat till barn och unga.

– Det känns helt fantastiskt! Jag är väldigt ödmjuk inför den insats som görs av alla i Farmer Time, av såväl lantbrukare, lärare och elever som mina kollegor runt om i landet. Det är väldigt roligt att deras insatser uppskattas och att kunskap om konceptet får spridning. Tillsammans skapar vi goda relationer och en ömsesidig respekt mellan livsmedelsproducenter, lärare, barn och unga, säger Karin Carlsson.

Embla Food Awards är grundat av de nordiska lantbruksorganisationerna, med stöd av Nordiska ministerrådet och är en del av Ny nordisk mat. Syftet är att visa upp och stärka den nordiska maten och de innovativa människorna som skapar den. Prisetdelas ut i sju olika kategorier där det i varje kategori finns en nominerad kandidat från varje nordiskt land. De nominerade har bedömts utifrån kriterier som hållbarhet, inspiration, originalitet, ärlighet och inte minst igenkännligt nordiskt. De svenska kandidaterna har valts ut av en nationell jury som består av Lena Åsheim, LRF, Fredrik Eriksson, kock och Lena Johansson, lantbruksjournalist.

Juryns motivering:
Karin Carlsson har genom sitt brinnande intresse för barnens lärande och passion för våra nordiska mattraditioner lyckats bygga broar mellan skolbarn och lantbrukare med modern teknologi för att kommunicera, skapa intresse och öka kunskap om hur maten produceras.

FarmerTime, ett nutida digitalt verktyg som förmedlar kunskap med värme och inlevelse, doften och känslan går rakt genom skärmen, säger kocken och juryledamoten Fredrik Eriksson.

Läs mer om Embla Nordic Awards»

Kontakt:
Karin Carlsson, Hushållningssällskapet Västra
Telefon 0739-609224
karin.carlsson@hushallningssallskapet.se