Elenores ekonomitips lockar läsare i expertspalt

Hushållningssällskapets Elenore Wallin är även tidningen ATL:s ekonomicoach och har skrivit 25 krönikor hittills.

Elenore Wallin, till vardags företags- och ekonomirådgivare på Hushållningssällskapet Östergötland, är även expertkrönikör på ATL.  Det har hon varit sedan oktober 2019. Och uppdraget är nu förlängt in i nästa år.

I den senaste, som kom ut i fredags, svarar hon läsaren Anton om hur han kan planera sin spannmålsförsäljning.

I sitt svar skriver Elenore bland annat att det finns många alternativ för att jobba med försäljning av spannmål. För att ha en bra plan är det viktigt att bestämma sig för vilken strategi man ska jobba efter. Strategierna man väljer mellan är pris-, kostnads- eller tidsorienterad eller en kombination av dessa.

I hennes svar kommer även flera tips i punktform.

Vad får du för reaktioner från läsekretsen?

– Inte jättemycket, det är några som hör av sig som jag inte känner annars är det mest de som jag känner som ger positiv feedback.

Hur drar du nytta av krönikorna i ditt vardagliga arbete?

– Många har sett det jag skrivit och det ger en igenkänning, både bland unga som äldre.

Och nyligen har Elenore förlängt samarbetet med ATL, så läsarna kommer möta henne även i fortsättningen fram till augusti 2021.

En av Elenores senaste texter, om hur man jobbar för att få lönsamhet på en liten gård, hamnade i början av den aktuella utgivningsveckan på topp fem över ATL:s mest lästa artiklar på webben bland inloggade läsare. Inte illa!

Här kan du läsa den senaste krönikan i sin helhet. Vill du ställa en fråga till Elenore så kan du mejla den till ekonomicoach@atl.nu