Ekologisk försöksrapport 2019 – äntligen här

Efter en viss väntan är den åter här, försöksrapporten som vänder sig till dig som är intresserad av ekologisk produktion. Det är hushållningssällskapets rådgivare som samlat forskning och kunskap om ekologisk odling.

Rapporten avhandlar flera olika områden som ger dig som odlare bra stöd i processen när du finslipar din växtodlingsstrategi. Varje kapitel innehåller också rådgivarens kommentar som ger dig som läsare rådgivarens syn på de olika resultaten och en djupare förståelse. Rapporten innehåller både resultat från försök i Sverige, men också från våra nordiska grannländer. I rapporten kan även du som odlar konventionellt hitta matnyttig information.

– Tanken med rapporten är att du som lantbrukare ska kunna hitta nya rön på ett och samma ställe, och slippa att leta på flera ställen, berättar Per Ståhl, en av redaktörerna i rapporten.

Rapporten finns att ladda ner eller att hämta ut på vissa av sällskapens kontor. Det går också bra att beställa en tryckt version hem till brevlåda. Läs mer om hur du får tag i ditt exemplar under vår sida om  Ekologisk försöksrapport 2019.

Rapporten har finansierats av Jordbruksverket och är därför kostnadsfri.