Det nya namnet: Naturbruksgymnasiet Kalmar

Hösten 2013 flyttade Helgesbogymnasiet från Ålem till Ingelstorpgymnasiet bland annat för att öka möjligheterna till samarbete mellan skolorna.

Sedan flytten från Helgesbo har båda skolorna alltså bedrivit sin skolverksamhet vid Ingelstorpgymnasiet, men haft kvar sina gamla namn. Detta har skapat förvirring eftersom anläggningen i Helgesbo under 2015 -2017 har använts som asylboende. Ytterligare en aspekt har varit likheten med Ingelstorpgymnasiets systerskola Ingelstadgymnasiet som har sin verksamhet utanför Växjö.

Därför lanserar vi nu det nya gemensamma namnet Naturbruksgymnasiet Kalmar för de gymnasieskolor som tidigare hette Ingelstorpgymnasiet och Helgesbogymnasiet.

– Jag är glad att vi äntligen har kommit fram till ett nytt gemensamt namn, säger Tova Johansson, rektor. Det kommer att underlätta vår vardag betydligt. Namnet berättar helt enkelt vad vi är och var vi ligger, fortsätter hon.

På Naturbruksgymnasiet Kalmar finns utbildningarna Häst- och ridsport, Lantbruk, Entreprenad, Djurvård/Djursjukvård, Skog och Naturvetenskaplig profil.