Certifieringsföretag går ihop för ökad service till svensk livsmedelsnäring

Certifieringsföretagen HS Certifiering, Bureau Veritas Sverige och ProSanitas Certifiering går ihop. Det här är ett led i konsolideringen av den ackrediterade certifieringsbranschen inom livsmedel i Sverige.

 

– Vi har valt våra partners med omsorg, säger Charlotte Davidson, vd ProSanitas Certifiering. Bureau Veritas är världens ledande certifieringsföretag och HS Certifiering finns över hela landet och hela livsmedelskedjan. Tillsammans tillför vi svensk livsmedelsbransch kompetens, resurser och kundservice.

Tillsammans med HS Certifierings vd Anna Broekman och Bureau Veritas Nordens vd Jacob Faergemand, ser Charlotte till kundnyttan och möjligheterna för svenska livsmedelsföretag att bli starkare inom kvalitet.

-Bolagen kompletterar varandra, säger Anna Broekman, vd HS Certifiering som förvärvar aktierna i ProSanitas Certifiering. Genom förvärvet stärker vi vår position som stabil svensk leverantör av certifieringstjänster till nytta för kunder och aktörer i svensk livsmedelsnäring, leverantörskedjor och måltidsservice.

HS Certifiering har sedan 2017 samarbete med Bureau Veritas.

– Det är vårt mål att tillsammans med våra partners hjälpa företag både i Sverige och internationellt med rätt service i hela livsmedelskedjan, säger Jacob Faergemand, vd för Bureau Veritas Norden.

Om Prosanitas Certifiering AB

ProSanitas Certifiering AB är ett ackrediterat certifieringsorgan med kunder inom livsmedelsbranschen främst från förädlingssidan och framåt i kedjan. ProSanitas har ägts av BMG Trada Certifiering sedan 2005.

Om Bureau Veritas

Bureau Veritas är ett ackrediterat certifieringsföretag som erbjuder certifiering mot de flesta av de idag förekommande standarderna i världen. Med 80 000 kunder i fler än 100 länder och fler än 100 000 utfärdade certifikat är Bureau Veritas världens ledande certifieringsorgan.

Om HS Certifiering AB

HS Certifiering AB är ett ackrediterat certifieringsföretag med kunder i hela livsmedelskedjan. Företaget har kunder i Sverige, Danmark, Finland och ett femtontal kontor över hela landet. Företaget ägs av svenska hushållningssällskapen.

För ytterligare information, kontakta gärna: 

Anna Broekman, vd HS Certifiering +46 (0)761 19 52 03, anna.broekman@hscertifiering.se

Charlotte Davidson, vd ProSanitas Certifiering +46 (0)709 42 32 92 lotta@bmgprosanitas.se

Jacob Faergemand, vd Bureau Veritas Nordens + 45 (0)20 64 53 73, jacob.faergemand@bureauveritas.com