Styckningskurs • 4 träffar

3 februari, 2019

Ort: Luleå

Har du ledsnat på att se jaktlagets älgar förvandlas till färs? Är du sugen på att starta egen eller utveckla din verksamhet i livsmedelsbranschen? Skulle du vilja köpa hela djur från utvalda lantbrukare istället för att vara utlämnad till snabbköpets kötthyllor – eller är du bara vetgirig? Då är det här kursen för dig.

I samarbete med Andreas Krekula, styckmästare på Lilla Skafferiet, genomför nu Hushållningssällskapet en styckningskurs.

Vid fyra tillfällen under februari kommer vi att gå igenom nötdjurskroppens anatomi – som i väldigt hög grad liknar älgens – och lära oss hur vi på bästa sätt får fram och använder de olika styckningsdetaljerna.

Vid kursens slut har deltagarna både lärt sig hur man effektivt och fackmannamässigt styckar ett djur samt fått en inblick i hur man tillagar och vidareförädlar de olika styckdetaljerna. Vid kursens slut får deltagarna också dela på köttet vi styckat.

Kursen är öppen för alla. Medlemmar i Hushållningssällskapet Norrbotten-Västerbotten erhåller rabatt på anmälningsavgiften. Bli medlem här.

DATUM: 3, 10, 17 samt 24/2, samtliga söndagar i februari.

TID: 12.00-16.00.

PLATS: Lilla Skafferiet, Björkgatan 41, Luleå.

KOSTNAD: 3 500 kronor ex moms för medlemmar, 4 500 kronor för icke medlem.

KURSLEDARE: Andreas Krekula, styckmästare Lilla Skafferiet, samt Pelle Johansson, matkonsulent Hushållningssällskapet.

ANMÄLAN TILL: Veronica Landström, 0920-24 41 81 eller veronica.landström@hushallningssallskapet.se. OBS! Antalet platser är ytterst begränsat och principen först till kvarn gäller, så dröj inte för länge med din anmälan.

 

Dela sidan

Fler evenemang

Kalender

februari 2019
MTOTFLS
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
  1. Vilt och skog i torkans spår, Asta gille

    Ort: Stora Aby
  2. Motorsågskurs A+B

    Ort: Gamleby
  3. Studiebesök CNH med Tjust gille

    Ort: Överum
  4. Mat med sötlupin och bondböna/åkerböna – närproducerad proteinråvara

    Ort: Uddevalla
  5. Årsmöte Dalbo Hushållningsgille

    Ort: Nuntorp
  6. Handelsvägar för småskaliga och lokala producenter

    Ort: Villa Strömsfors, Svenljunga
  7. Årsmöte Stångenäs Hushållningsgille

    Ort: Brodalen
  8. Studiebesök – vertikalodling inomhus

    Ort: Tibro
  9. Mat för fullvuxna

    Ort: Uddevalla
  10. Årsmöte Norra Vedbo

    Ort: Linderås församlingshem
  11. Workshop – tillverka hårdost av komjölk

    Ort: Borås, Sjuhärad
  12. Årsmöte Uppvidinge- Norrvidinge hushållningsgille

    Ort: Åseda
  13. Årsmöte Tveta härad

    Ort: Tillandzgården Rogberga
  14. Landsbygdsfrukost: Odla bin och skörda honung – Lokala Hushållningssällskapet Nederluleå-Luleå stad

    Ort: Örnvik Hotell & Konferens
  15. Årsmöte Kungälvsbygdens Hushållningsgille

    Ort: Kareby
  16. Informationskväll – viktigt att veta inför SAM 2019

    Ort: Vreta Kluster, Klustervägen 11, Vreta Kloster
  17. Årsmöte Skellefteortens hushållningsgille

    Ort: Tjärns bönhus
  18. Mat med sötlupin och bondböna/åkerböna – närproducerad proteinråvara

    Ort: Stockholm
  19. Årsmöte Skellefteortens hushållningsgille

    Ort: Tjärns bönhus
  20. Årsmöte Kullings Hushållningsgille

    Ort: Vårgårda