Med mål och marknad i sikte! Del 2

15 februari, 2018

Ort: Sala

 

Sverige behöver fler livsmedelsförädlare!

Är du en av alla primärproducenter* som vill förädla din råvara är det här kurspaketet för dig.

* Med primärproduktion avses förutom livsmedel kopplat till djurhållning och odling, även insamling av bär, jakt samt fiske och fiskodlingar.

Om kurspaketet:

Hushållningssällskapet erbjuder ett kurspaket delfinansierat av Jordbruksverket och Europeiska jordbruksfonden för Landsbygdsutveckling.

I paketet som består av fyra delkurser får du möta rådgivare inom kompetensområdena bygg, ekonomi, landsbygdsutveckling och mat (livsmedelshygien). Föreläsningar varvas med workshop, inspiration och goda exempel, och deltagarna arbetar med det egna företaget som utgångspunkt.

Målet är att du efter kursens slut har underlag för beslut om hur du går vidare med utveckling av din verksamhet. Underlag för ekonomiska kalkyler för byggnader, prissättning och beräkningar av lönsamhet, underlag för att upprätta en marknadsplan samt ökad kunskap om hur du presenterar dina varor och din verksamhet.

Kursdel 2 Anläggningar och Livsmedelshantering:

I kursen får du kunskap om vilka regler som gäller för att bygga någon form av anläggning för din verksamhet samt grundläggande kunskaper om livsmedelslagstiftningen och livsmedelshygien samt egenkontroll.

Ösby Naturbruksgymnasium, Sala

15 februari 2018

Kursdel 3 Ekonomi med tydliga mål och prissättning:

Du får ta fram konkreta mål för din verksamhet. Du får praktiskt och med eget underlag ta fram kalkyler för hur mycket du behöver sälja/producera för att nå tillräcklig lönsamhet. Du får kunskaper om vilka faktorer som ingår i en investeringskalkyl och hur investeringar påverkar framtida lönsamhet.

15 mars 2018

Kursdel 4 Inspiration med goda exempel, framgångar och fallgropar:

Ta del av andras erfarenhet! Hur har andra gjort?

12 april 2018

 

Är du intresserad? Läs mer här eller kontakta AnnaKarin Landin 070-329 17 96 för mer information.

Vi har begränsat antal platser –”först till kvarn” gäller. Sista anmälningsdag 1 december 2017.

Dela sidan

Fler evenemang

Kalender

februari 2019
MTOTFLS
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
  1. Vilt och skog i torkans spår, Asta gille

    Ort: Stora Aby
  2. Motorsågskurs A+B

    Ort: Gamleby
  3. Studiebesök CNH med Tjust gille

    Ort: Överum
  4. Mat med sötlupin och bondböna/åkerböna – närproducerad proteinråvara

    Ort: Uddevalla
  5. Årsmöte Dalbo Hushållningsgille

    Ort: Nuntorp
  6. Handelsvägar för småskaliga och lokala producenter

    Ort: Villa Strömsfors, Svenljunga
  7. Årsmöte Stångenäs Hushållningsgille

    Ort: Brodalen
  8. Studiebesök – vertikalodling inomhus

    Ort: Tibro
  9. Mat för fullvuxna

    Ort: Uddevalla
  10. Årsmöte Norra Vedbo

    Ort: Linderås församlingshem
  11. Workshop – tillverka hårdost av komjölk

    Ort: Borås, Sjuhärad
  12. Årsmöte Uppvidinge- Norrvidinge hushållningsgille

    Ort: Åseda
  13. Årsmöte Tveta härad

    Ort: Tillandzgården Rogberga
  14. Landsbygdsfrukost: Odla bin och skörda honung – Lokala Hushållningssällskapet Nederluleå-Luleå stad

    Ort: Örnvik Hotell & Konferens
  15. Årsmöte Kungälvsbygdens Hushållningsgille

    Ort: Kareby
  16. Informationskväll – viktigt att veta inför SAM 2019

    Ort: Vreta Kluster, Klustervägen 11, Vreta Kloster
  17. Årsmöte Skellefteortens hushållningsgille

    Ort: Tjärns bönhus
  18. Mat med sötlupin och bondböna/åkerböna – närproducerad proteinråvara

    Ort: Stockholm
  19. Årsmöte Skellefteortens hushållningsgille

    Ort: Tjärns bönhus
  20. Årsmöte Kullings Hushållningsgille

    Ort: Vårgårda