Inspirationsföreläsning om åkerböna som livsmedel Torslunda

13 juni, 2019

Ort: Torslunda, Öland
Arrangör: Hushållningssällskapet i samarbete med Greppa näringen

Det finns en ökad efterfrågan hos konsumenter på proteiner ifrån växtriket. I Sverige finns inte klimat att odla alla typer av proteiner som köps av konsumenter, därför bör fokus ligga på att förädla de proteiner som kan odlas. Åkerböna är ett exempel på en baljväxt som under lång tid har odlats i Sverige. Traditionellt odlas det som foder åt djur, men på senare tid har man börjat undersöka möjligheten att förädla den till ett livsmedel.

Produktutvecklaren Henriette Smith på Hushållningssällskapet förklarar hur man kan förädla åkerböna och ger smakprov på produkter med åkerböna i. Växtodlingsrådgivare Madeleine Wiström på Hushållningssällskapet berättar om hur en lämplig växtföljd för åkerböna kan se ut, vilka jordarter som är lämpliga för ändamålet och vilka miljöfördelar det har att integrera åkerböna i växtföljden.

Anmälan sker till Hushållningssällskapets växel på telefon 0480-156 70 eller via mail till info.h@hushallningssallskapet.se senast den 11 juni

Läs Inbjudan här (pdf)

Dela sidan

Fler evenemang

Kalender

juni 2019
MTOTFLS
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930